BEDRIFTSTEKNOLOGI

Europa bruker IT annerledes enn USA

IBM og Ronin konkluderer med at det er store forskjeller på USA og Europa når det gjelder bruk, utvikling og implementering av informasjonsteknologi.

Caspar Lund
24. juli 1997 - 15:28

Utdrag av pressemelding fra IBM:

"En undersøkelse gjennomført av IBM og det internasjonale konsulentselskapet Ronin avdekker store forskjeller mellom bruken av IT i USA og Vest-Europa. Hvordan næringslivet utvikler og bruker sine IT-løsninger varierer også sterkt mellom de store landene innen Europa. Den såkalte "Health Care"-undersøkelsen lot alle typer organisasjoner og bedrifter over hele verden sjekke sin "IT-puls". Undersøkelsen fokuserte på strategisk spørsmål rundt bruk av IT og telekommunikasjon. Ved å fylle ut en undersøkelsen på 20-spørsmål via IBMs web-server fikk hver enkelt et kort rapport fra det uavhengige konsulentselskapet Ronin om tema og problemstillinger de burde vurdere og passe nøyere på. Hele 3056 bedrifter, de fleste fra USA og Vest-Europa, fylt ut undersøkelsen i løpet av våren.

De samlede resultatene fra undersøkelsen avdekker store forskjeller, både mellom landene i Vest-Europa og Vest-Europa sammenlignet med USA. Den mest oppsiktsvekkende forskjellen ligger i bruken av overvåke og planlegge forretningsdriften. Datavarehus er en forholdsvis ny teknologi og mange vil kanskje tro at USA ledet i bruken, men bare 14 prosent av selskapene som fylte ut undersøkelsen i USA brukte et datavarehus. Her i Europa ligger Tyskland og faktisk Spania på topp -- henholdsvis 31 og 30 prosent av bedriftene som deltok i undersøkelsen i disse landene har tatt i bruk datavarehus."

USA Vest-Europa
Bruk av ekstranett 27% 16%
Implementering av mellomvare 23% 13%
Brukere med stor innflytelse på mellomvare 27% 23%
IT-budsjett over 350.000 55% 68%
Kjøpe applikasjoner 52% 49%

Kilde: IBM Norge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.