RESULTATERFINANS

Europa-drømmen brast

Komplett selger unna flere nettbutikker.

Det norske nettbutikken Komplett.no gir opp restene av en feilslått Europa-satsing. Men fortsatt er de størst i Norden.

Deres europeiske ambisjoner ble skrudd kraftig tilbake allerede i 2008, da selskapet måtte legge ned nettbutikkene i England, Tyskland og Østerrike etter skuffende omsetning.

I dag kom meldingen om at selskapet gir opp resten av satsingen på kontinentet.

Komplett selger unna virksomheten i Nederland, Belgia og Irland. Disse nettbutikkene overtas nå av det nederlandske selskapet Paradigit Holdning for en ukjent sum, ifølge en børsmelding.

Disse butikkene solgte i fjor for 182 millioner kroner, og tapte til sammen 18 millioner kroner før skatt. Allerede i fjor sommer varslet Komplett at de vurderte å kvitte seg med tapsprosjektene.

- Komplett er i en konsolideringsfase. Vi ønsker å styrke oss i Norden, og det er der vi primært ønsker å legge kreftene våre fremover, sa Komplett-sjef Ole Vinje til digi.no den gangen.

    Les også:

Transaksjonen av nettbutikkene komplett.nl, komplett.be og komplett.ie er planlagt gjennomført innen 1. april 2010. Frem til det skjer skal virksomheten drives av Komplett som normalt.

Kan kjøpes tilbake

Som et ledd i avtalen mellom partene har Komplett fått opsjon på å kjøpe tilbake nettbutikkene 1. april 2013.

Videre fremgår det av børsmeldingen at de har inngått en lisensavtale som gir Paradigit lov til å benytte Komplett-navnet på nettbutikkene som overtas i opsjonsperioden.

De finansielle vilkårene i transaksjonen er avtalt å holdes konfidensielt mellom

partene.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.