BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Europa i bakleksa på Internett

International Data Group, selskapet bak Computerworld og PC World, mener europeiske bedrifter må skjerpe seg før de havner skikkelig i bakleksa i Internett-sammenheng.

Herman Berg
24. sep. 1997 - 14:59

Styreformann og hovedaksjonær i International Data Group (IDG), Patrick McGovern, mener Europa viser en alarmerende liten interesse for IT og står i fare for å bli plassert i annen rekke i teknologikappløpet. Ifølge nyhetstjenesten Reuters ytret McGovern sine bekymringer under et foredrag på konferansen European Information Technology Forum hvor flere av Europas ledende IT-bedrifter var samlet.

Pat McGovern refererte til en undersøkelse fra IDG som ble utført blant bedrifter i Asia, USA og Europa. Ifølge IDGs styreformann viser denne at selskaper i mange av de fremgangsrike asiatiske landene anser Internett som "viktig" eller "veldig viktig". 52 prosent av de spurte svarer dette, mens Japan er et unntak blant de asiatiske landene med rundt 30 prosent. USA er på linje med Japan, mens kun 16 prosent av europeiske selskaper deler denne oppfatningen.

McGovern mener at land som India, Kina, Sør-Korea og Indonesia nå er de mest bevisste i Internett-sammenheng og synes det er tegn som tyder på at Europa vil ligge etter, blant annet i forbindelse med elektronisk handel på nett.

McGovern fikk tilslutning av styreformann i Siemens Nixdorf, Gerhard Schulmeyer. Han hevder at talentfulle europeere faller gjennom fordi bedriftene ofte mangler konkurransekultur og tradisjoner innen entreprenørvirksomhet.

- Forretningsmiljøet inspirerer ikke til innovasjon. Det finnes mye kreativitet, men den blir gjemt bort i store organisasjoner, sier Schulmeyer og mener at en vei å gå er å stykke opp bedriftene i mindre enheter.

- Hvis du har en god idé, kommer du ofte først til å prøve den ut i USA. Det finnes masse innovasjon i Europa, men vi er ikke giret nok til å utnytte den.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.