Europa topper nettbestilling av feriereiser

Ifølge Forrester vil Europa gå forbi USA i nettbestilling av feriereiser i år.

Ifølge Forrester vil Europa gå forbi USA i nettbestilling av feriereiser i år.

Analyseselskapet Forrester Research spår kraftig vekst i nettbestilling av feriereiser i år. Anslaget for Europa går ut på at det vil bli solgt feriereiser for 13 milliarder dollar, tre milliarder dollar mer enn i USA.

Forrester anslår at e-handelen i Vest-Europa løpet av feriesesongen vil vokse med 44 prosent.

Veksten vil være drevet av privatpersoner som heller vil handle på nett enn å oppsøke de fysiske butikkene, og ikke minst den aggressive reklamen fra nettbutikkene.

Markedsanalytiker i Forrester, Hellen Omwando, tror Storbritannia vil lede an nettsalget, men også Tyskland og søreuropeiske land vil ta noe av andelen. Fritidsreiser vil være det som selger mest.

Salget i de nordiske land antas å slå ut slik, ifølge Forrester:

Sverige: 503 millioner euro

Danmark: 217 millioner euro

Finland: 176 millioner euro

Norge: 159 millioner euro

Norden totalt: 1,01 milliarder euro

Dette er Forresters analyse av endringer i kjøpemønster:

  • Antallet netthandlere har vokst blant alle aldersgrupper. Størst økning blant etternølerne har vært i Frankrike og Spania.
  • Mange europeiske forhandlere har erfart at det fysiske salget har gått kraftig nedover grunnet hard konkurranse fra forhandlere som Aldi og Lidl.
  • I Storbritannia har Internett blitt en slagmark for butikksalg, med aggressive butikkjeder som Tesco og Sainsbury som starter med julesalget så tidlig som i september.
  • Storbritannia bidro med 36 prosent av det totale feriesalget på nettet i fjor i Europa. I år vil Storbritannia generere 4.2 milliarder euro i feriesalg via Internett, som er en tredel av all salg i Europa.
  • Frankrike vil øke feriesalget via nett til 1,1 milliarder euro til ni prosent markedsandel og Spania vil doble andelen i forhold til i fjor som var fire prosent.

    Les også:

Til toppen