RESULTATERFINANS

Europas beste online-megler kåret

Den franske internettmegleren Selftrade ble nylig kåret til Europas Beste online-aksjemegler av Lafferty. Selftrade sikter mot Norden på sikt.

Oddmund Grøtte
5. sep. 2000 - 09:58

Den franske internettmegleren Selftrade ble nylig kåret til Europas beste online-aksjemegler av Lafferty, en nyhetstjeneste for finansnæringen. Dette til stor glede for en av Selftrades største eiere, svenske Skandinaviska Enskilda Banken (SE-Banken), som eier 20 prosent av selskapet.

Selftrade ble stiftet i 1997 og gjennomfører over 10 000 handler hver dag for de mer enn 25.000 aktive brukerne. Selskapet ble børsnotert i Paris i 1998.

- Vi vil gjøre børsen tilgjengelig for alle og ikke bare de proffe, sier Jan Bruneheim, ansvarlig for forretningsutvikling, til Svenska Dagbladet.

- Vi er kjappe og har et bredt produkttilbud. Vår organisasjon er liten, men har evnen til å snu seg raskt rundt. Selftrade er sterke på de viktigste europeiske markedene og vi tilbyr handel i Frankrike, Storbritannia, Spania og Italia. I tillegg holder vi på med å etablere oss i Tyskland, fortsetter Bruneheim.

Selftrade ble børsnotert i mars etter å ha hentet inn over én milliard svenske kroner. Disse pengene kan komme godt med. Jan Bruneheim tror nemlig at bare et fåtall av internettmeglerne som eksisterer i dag vil overleve.

- Markedet vokser enormt. Innen et par år finnes det maksimum 5-6 store internettmeglere i Europa. Bransjen konsolideres. Vi går også med vekstplaner, men vi er også en oppkjøpskandidat. Dette er ikke noe vi råder over. Kommer det et tilbud som aksjonærene er fornøyd med, er det klart at også Selftrade er til salgs.

(Red anm.: Lafferty anslo at det var 1.4 millioner registrerte brukere av online-aksjehandel ved slutten av 1999. Samme firma anslår at antallet er vokst til over ti millioner ved utgangen av 2002).

På spørsmål fra Svenska Dagbladet om når Selftrade åpner virksomhet i Sverige, avslutter Bruneheim:

- Sverige er et lite marked, og det koster oss like mye å sette opp et kontor der som i et større land, så dette drøyer sannsynligvis ennå en stund, men det er nok bare et tidsspørsmål, avslutter Bruneheim.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.