Europas Internett-bedrifter falt 50 prosent

Markedsverdien til de europeiske Internett-selskapet ble halvert i løpet av fjerde kvartal i fjor, viser ferske tall. Er bunnen nådd?

Markedsverdien til de europeiske Internett-selskapet ble halvert i løpet av fjerde kvartal i fjor, viser ferske tall. Er bunnen nådd?

Fallet i IT og Internett-bransjen startet først i USA og spredde seg raskt til Europa, men her falt ikke aksjekursene så bratt. Inntil fjerde kvartal.

I løpet av årets tre siste måneder falt verdien på de 150 børsnoterte europeiske Internett-selskapene med hele 50 prosent, viser en undersøkelse PricewaterhouseCoopers har gjort. Fallet reduserte den samlede verdien av selskapene til 385 milliarder kroner. Det store fallet vil ytterligere forsterke trenden med konsolidering og stenging, mener PricewaterhouseCoopers.

Det gikk hardest ut over selskaper som arbeider med bedrift til bedrift-handel mens bedrift til forbruker-selskaper falt mindre. Dette skyldes at de sistnevnte selskapene falt mye tidligere i år mens bedrift-til-bedrift-selskapene fremdeles var på mote.

Bare 28 prosent av de 150 selskapene gikk med overskudd i tredje kvartal. Dette er dystre tall, for i andre kvartal var tallet 41 prosent.

Nå hevder det store meglerselskapet Merill Lynch at bunnen er nådd i USA. Les sak her: Aksje-guru: Internett kommer tilbake - NÅ!Men tallene for fjerde kvartal indikerer at Europa ligger etter og at derfor enda ikke er lys i tunnellen.

Til toppen