BEDRIFTSTEKNOLOGI

Europas mektigste IT-mann til Oslo

Tidligere EU-sjef for IT og telekommunikasjon, Martin Bangemann, blir den store stjerne og trekkplaster når Norge skal avholde sin første Promise-konferanse.

Einar Ryvarden
22. okt. 1999 - 12:53

Som en del av EØS-avtalen har Norge blitt innlemmet i det såkalte Promise-samarbeidet. Promise er et EU-prosjekt som skal utrede og debattere hvordan Europa bør tilpasse seg og påvirke det såkalte informasjonssamfunnet.

Arbeidet ble startet av Martin Bangemann med en den såkalte Bangemann-rapporten i 1993. Senere er arbeidet utvidet gjennom en rekke komiteer og delrapporter. Bangemann selv har skiftet jobb og er i dag i Telefonica.

Her kan du lese mer om dén historien:

 

28. oktober, torsdag neste uke, går konferansen Promise 99 av stabelen. Konferansen har to hovedpunkt, forteller Ivar Solheim, norske leder og seniorforsker på Norsk Regnesentral.

Det ene er fremleggelsen av en rapport om norsk it-bruk sammenlignet med Sverige og Finland. Den andre er et innlegg fra Bangemann selv. Andre som skal holde innlegg er Terje Osmundsen og Claudio Carelli, president for Information Society Forum i EU.

Les:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.