Europas telegiganter skal skjære og selge

Deutsche Telekom og France Telecom sliter med monstergjeld og nå går ryktene om nye, massive ryddeoperasjoner.

De europeiske tele og mobilselskapene sitter med gjeld opp til nesetuppen etter UMTS-auksjonene og nå ryddes det i stadig høyere tempo.

Tidligere i uken ble det kjent at Tyskland-baserte Mobilcom, eid primært av France Telecom, nedskriver sine verdier med hele 9,9 milliarder euro - 72 milliarder norske kroner. 51 milliarder kroner må bæres av France Telecom og den franske regjeringen må derfor stikke spaden dypt i statskassen for å støtte opp sitt teleselskap. Mobilcom betalte 61 milliarder kroner til den tyske stat for sin UMTS-lisens i august 2000.

Det er derfor kanskje ikke underlig at det går tunge rykter om massive tiltak i France Telecom. Fagforeningen i selskapet forteller til Le Figaro at ledelsen planlegger å kutte 45.000 jobber de neste tre årene, men dette avviser selskapets ledelse.

Samtidig skriver vanligvis velinformerte Wall Street Journal at selskapet skal bremse takten på UMTS-investeringene, blant annet i deleide Orange.

Den vanligvis like velinformerte Financial Times forteller at det nå går rykter om at Deutsche Telekom skal selge deler av sitt mobilselskap T-Mobile for redusere gjelden.

Les også:

Til toppen