Europeisk auksjons-utfordrer gikk hjem før festen startet

Aucland.no skulle skaffe seg en flik av det norske nettauksjonsmarkedet. Men allerede før selskapet kom opp med websiden og tjenestene, var selskapet lagt ned. - Kjedelig marked, sier selskapet.

Aucland.no skulle skaffe seg en flik av det norske nettauksjonsmarkedet. Men allerede før selskapet kom opp med websiden og tjenestene, var selskapet lagt ned. - Kjedelig marked, sier selskapet.

Allerede 9.januar i år skrev digitoday.no om den franske auksjonstjenesten Auclands norgessatsing. Forrige helg ble det klart at selskapets avdelinger i Norge, Danmark og Finland avvikles, og at en nordisk etablering ikke kom til å bli aktuelt i overskuelig fremtid.
- Ingen hyggelig situasjon, sier Bjørn Mathisen, som var administrerende direktør for Aucland Norge. Nå står han og fire andre Aucland-ansatte uten arbeid.


Mathisen sier til digitoday.no at det i lys av markedssituasjonen ikke var tid for å starte opp en ekspansjon verken i Norge eller Norden forøvrig. I Finland og Danmark har Aucland hatt satsingen oppe en tid, men på fredag 26. januar klokken fem var det ugjenkallelig slutt.

En melding på selskapets nettsider opplyser at det fra da av ikke var mulig å legge inn nye bud på varer, og at selskapet hadde meldt om opphør.

Mathisen hadde inderlig håpet å ta fatt på konkurransen med de store norske aktørene som QXL.no/Bidlet og GiBud.

- Dette er veldig trist, men vi har lært mye i prosessen frem til i dag, og vi har hatt det veldig gøy, sier Mathisen.

Mathisen forteller til digitoday.no at planen var å lansere i Norge så fort som mulig. Men da han fredag fikk meldingen om nedleggelse visste han at norgesplanene falt i fisk.

- Jeg vil gjerne jobbe i Internett-bransjen videre, sier den tidligere Aucland-sjefen oppgitt.

I Danmark ble tjenesten lansert i fjor sommer, mens man gjorde en såkalt "softlaunch" i desember i år. Selskapet hadde ingen virksomhet i Sverige. Ledelsen i Aucland fant med andre ord ut at markedssituasjonen hadde endret seg så dramatisk fra da planene ble utformet, at de stengte ned hele satsingen med en gang.

Det er ikke klart hvor mange som mister jobben i Finland og Danmark.

Til toppen