Europeisk børs vil kjøpe opp Nasdaq

Frankfurt- og Londonbørsen, som skal fusjoneres til den største børsen i Europa, ønsker å kjøpe opp Nasdaq. Planen er å bygge en global markedsplass for verdipapirer.

I vår ble det kjent at den tyske børsen vil slå seg sammen med London-børsen, og dermed skape den største markedsplassen for aksjer og verdipapirer i Europa. Den nye børsen skal gå under navnet iX. Men planene stopper ikke der.
Les mer om børsfusjonen:
Nasdaq fusjonerer kanskje med Europa
Europeiske børser fusjonerer

Ifølge næringslivsavisen Financial Times skal de to børsene ha planer om å kjøpe den amerikanske Nasdaq-børsen. Dette for å skape et globalt marked for aksjer. Dette blir den suverent største markedsplassen i verden.

I et brev til aksjonærene i Londonbørsen og den tyske børs, skriver iX, at de tre grupperingene vil ha et kryssningseierskap, at alle selskapene går sammen for å danne en global aktør.

Tidligere har det vært klart at iX hadde Nasdaq i planene da de to børsene hadde planer om å slå seg sammen. Da var det i form av en joint venture, ikke en fullverdig fusjon. I planene for å skape iX går det frem at de såkalte Blue Chip-selskapene (store industriselskap) skal listes under britisk regime, mens teknologiaktørene skal være innenfor tysk regime.

Trenden blant verdens børser går mot en stadig større del av konsolidering, og samarbeid på tvers av landegrenser. Blant annet har børsene i Amsterdam, Brussel og Paris samarbeid på gang, som skal resultere i en samlet børs for denne regionen. Oslo Børs sysler med planer finansielt samarbeid over landegrensene i det såkalte Norex-samarbeidet, hvor blant andre børsene i Stockholm, Helsinki, Reykjavik og København vil inngå.

Til toppen