JUSS OG SAMFUNN

Europeisk e-handelsprotest

EU tar sikte på å stramme opp forbrukerrettigheter i en ny lov om e-handel som er under utarbeidelse.Handelsorganisasjonene tror loven vil hindre bedrifter i å selge varer på Internett.

Hilde Nyman
18. nov. 1999 - 12:34

Et av forslagene i de nye reglene som tar for seg e-handel, er at elektroniske shoppere skal kunne saksøke leverandøren i sitt hjemland, uansett hvilket europeisk land det er, skriver den britiske avisen Electronic Telegraph.

De nye reglene skal stramme opp forbrukernes rettigheter når de handler på Internett, og har skapt misnøye blant europeiske handelsorganisasjoner. Disse organisasjonene prøver nå å overbevise EU-kommisjonen om at kostnadene ved å kartlegge hvert EU-lands juridiske system vil skremme bedrifter fra å selge sine produkter på Internett.

I en pressemelding fra den europeiske forbrukerorganisasjonen The European Consumers Organisation (BEUC) heter det at man likevel ser at det er behov for alternative måter å løse juridiske tvister på, og at organisasjonen vil samarbeide med handelsorganisasjonene på dette feltet.

Men samtidig understreker BEUC at "[...] leverandører på en elektronisk markedsplass ønsker å bygge markeder på lang sikt og på en interaktiv måte. De må respektere forbrukerens rettigheter til å bruke rettsvesenet i sitt eget land i dette markedet [...]"

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.