Europeisk nettsted for vordende "nettreprenører"

Formålet med nettstedet 2becom.com er å gi europeere med idéer den samme tilgang til veiledning og kapital som amerikanere. Oracle tok initiativet og har fått bred støtte.

Formålet med nettstedet 2becom.com er å gi europeere med idéer den samme tilgang til veiledning og kapital som amerikanere. Oracle tok initiativet og har fått bred støtte.

Nettstedet 2becom.com er tilgjengelig allerede i dag og inneholder grunnleggende informasjon om det Oracle tar sikte på å gjøre til et altomfattende tilbud til europeere med gode idéer til nettsatsing. Informasjonen skal oppdateres kontinuerlig fram til tjenestens offisielle lansering i februar neste år.

Initiativet kommer fra Oracles avdeling for "EMEA" - Europa, Midt-Østen og Afrika. Formålet er å gi vordende e-forretningsinnehavere i Europa tilgang til de samme ressursene for veiledning og kapital som deres motparter i USA.

Nettstedet skal brukes som møteplass mellom europeiske "nettreprenører", investeringslystne kapitaleiere og tjenester innen rådgivning, regnskap, rekruttering og markedsføring. For å sikre tilgang til infrastruktur og tjenester har Oracle gått bredt ut, og allerede fått Hewlett-Packard, Ernst & Young, 3i, Galileo og Cisco til å støtte initiativet. Andre som nevnes som interessenter er 2M Invest, e-McLaren, Hamlins, Nshow, Perception, Speed Ventures AB, Trinova, Technologieholding og The Johnson Agency.

En veiviser som hjelper deg til å sette opp en forretningsplan er blant tjenestene på nettstedet. Ellers skal det tilby både lukkede og offentlige fora for kontakt mellom nettreprenører, investorer og rådgivere. 2becom-partnerne vil også tilby de teknologiske tjenestene som trenges for å få i gang et netthandelsted.

Ifølge daglig leder Michael Vad i danske Virtual Factory Outlet, som tidligere jobbet i det danske mediehuset Egmont, er 2becom.coms tjenester "nøyaktig det vi trenger for å dra i gang og drive den nye tjenesten vår."

Harald Løvvik i Oracle Norge har god tro på at nettstedet også vil kunne hjelpe nordmenn til å realisere gode nettforretninger.

- Mange grenser og barrierer har forsvunnet med Internett, men det tar lang tid å europeisere og internasjonalisere idéene. Vi ønsker å bidra på vår måte. 2becom.com vil gi bedre balanse mellom USA og Europa, og gjøre livet lettere også for norske vordende nettreprenører. Det begynner å gå opp for amerikanske investorer at det også skjer noe utenfor USA. Nettstedet vil gjøre det lettere for dem å sjekke de europeiske idéene som finnes.

Les blant annet disse artiklene som tar opp problemene knyttet til elektronisk handel i Norge:


Til toppen