Europeisk testsenter for Linux-klynger i Oslo

Dell og Scalis nye testsenter i Oslo skal la kundene velge riktig dimensjon på Linux-klyngen.

Dell og Scalis nye testsenter i Oslo skal la kundene velge riktig dimensjon på Linux-klyngen.

Ifølge IDC (IDC HPCC Tracker, Q3 2003) har Dell 35 prosent av det globale markedet for Intel-baserte Linux-klynger for tekniske beregninger (HPCC står for "high-performance computing cluster"). Sammen med sin norske partner Scali åpnet selskapet et europeisk testsenter for slike klynger i Scalis lokaler på Skullerud i Oslo.

Senteret – formelt kalt Cluster Expert Center eller CEC – skal la kunder utvikle, teste og godkjenne skreddersydde løsninger før innkjøp. Det tilbyr tjenester til Europa, Midtøsten og Afrika. Det viktigste er å hjelpe kundene med å vurdere hvor stor klyngen må være, slik at de kan budsjettere nøyaktig. Kundene består stort sett av bedrifter og institusjoner innen forskning og ingeniørvirksomhet.

Senteret i Oslo er foreløpig Dell og Scalis første felles CEC i Europa. Dell har et bredere anlagt senter i Limerick i Irland, kalt Application Solution Centre. Innen kraftige Linux-klynger har Dell et annet senter i Austin i Texas.

Scali har de siste årene gradvis bygget ut et imponerende nettverk av partnere. I tillegg til Dell, har Scali avtaler med Hewlett-Packard, Intel, NEC og Fujitsu.

    Les også:

Til toppen