BEDRIFTSTEKNOLOGI

Europeiske finansnyheter over satellitt

Finansnyheter og aksjekurser vil bli sendt rundt i Europa via satellitt innen utgangen av året. Dette er et resultat av en kontrakt som nå er inngått mellom Telenor Satellite Services og amerikanske WavePhore Networks.

Liv Torild Mytting
2. nov. 1997 - 23:29

For det amerikanske selskapet er denne kontrakten verd mer enn 600 000 amerikanske dollar, det vil si ca. 4,2 millioner norske kroner. WavePhore skal sørge for at Telenor kan overføre finansnytt og aksjekurser til mer enn 500 forskjellige steder i Europa. Overføringen vil gå via et satellittdata-kringkastingssystem. Scott Calder, president i WavePhore Networks, sier til Newsbytes at nettverket etter planen skal være operativt innen utgangen av 1997.

Avtalen innebærer at Telenor bruker WavePhores nyeste teknologi, kalt IDR V1000, som sender med variable bitrater. IDR V1000 er et SCPC datakringkastingsprodukt som er i stand til å overføre data på flere intervaller mellom 64 kbps og 2,048 kbps.

Nettverket vil bruke WavePhores StatMux og Time Division Multiplexor systemer for å bli så effektivt som mulig, samt være fleksibelt i overføringen av varierende data. Nettverket kan også oppgraderes for å levere data direkte til kundens LAN-nett via en Ethernet-port som bruker TCP/IP eller UDP.

Ifølge Calder valgte Telenor WavePhore Networks som leverandør for datanettverksutstyr i det nye SCPC satellittsystemet fordi selskapet fra før har erfaringer med andre satellittbaserte finansdatanettverk. Pr. i dag tilbyr de et lignende nettverk for Reuters, som leverer finansnyheter og generelle nyheter over hele verden og en rekke andre finansinformasjonsfirmaer i USA, Europa, Latin Amerika og Asia.

WavePhore Networks tilbyr i dag høyhastighetsoverføringer av data til mer enn 60.000 forskjellige steder verden over, og er en divisjon av WavePhore Inc. De andre divisjonene i WavePhore er WavePhore Newscast, som leverer sanntidsoverføringer av nyheter til mer enn 158.000 firmabrukere i USA, Canada og Europa, samt WaveTop som leverer multimedia informasjon og underholdning til oppkoblede hjemme-PCer. Telenor Satellitt AS eier og drifter i dag THOR satellittene, pluss at de bl.a. har et betydelig eierskap og drift av Intelsat.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.