BEDRIFTSTEKNOLOGI

EuroSeek - søk i Europa

Er du lei av å søke på amerikansk? Nå slår det svenske firmaet Freeside AB til med en ny europeisk søketjeneste, EuroSeek. Ambisjonene er å skape et europeisk alternativ til Alta Vista.

Frode Eriksen
15. okt. 1996 - 11:30

Markedet for søkemaskiner synes umettelig. Ved hjelp av søkeroboten "Freeside" skal Freeside AB Sweden sørge for et europeisk alternativ i søkerobot-krigen på nettet. Ambisjonene er ikke små. Selskapet ønsker å skape et reelt alternativ til Alta Vista og andre amerikanske søkemaskiner, som i dag dominerer nettet.

Freeside har selv utviklet Internett-søkemotoren. Produktet er et nytt bevis på den økte satsingen på europeiske tjenester på nettet, og EuroSeek skal lanseres som "den europeiske søkemaskinen for europeere". Selskapet hevder at EuroSeek er den raskeste søkemaskinen på nettet.

Et hovedpoeng med EuroSeek er at søkemaskinen kan stilles inn både for å begrense søket til et bestemt land og til et bestemt språk. Rundt 20 europeiske språk er foreløpig representert i søkemaskinen.

Betaversjonen til søketjenesten er lansert, også i en delvis norsk utgave. I EuroSeek ligger en base på 3 millioner web-sider, men det forventes en vekst til 15 millioner i løpet av oktober, da endelig versjon skal være klar for markedet. Målet er over 70 millioner sider, noe som skal gjøres mulig ved at søkeroboten besøker web-sider i Europa flere ganger i uken .

Freeside satser på at tjenesten skal bære seg økonomisk på annonsesalg, men er samtidig på jakt etter en investor. Selve hjernen i søkemaskinen, programmet Freeside, er til salgs.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.