JUSS OG SAMFUNN

Eurovision-sending hacket med falskt angrepsvarsel

Hackere lyktes med å sende et falsk varsel om et missilangrep i en nettsending av tirsdagens semifinale i Eurovision Song Contest. Hamas anklages for å stå bak.

Til tross for ilden, er dette ikke et angrep. Men det kan se dramatisk ut med pyroeffekter når artister opptrer. På bildet vises artisten Zena fra Hviterussland under tirsdagens semifinale i 2019 Eurovision Song Contest i Tel Aviv, Israel.
Til tross for ilden, er dette ikke et angrep. Men det kan se dramatisk ut med pyroeffekter når artister opptrer. På bildet vises artisten Zena fra Hviterussland under tirsdagens semifinale i 2019 Eurovision Song Contest i Tel Aviv, Israel. Foto: AP Photo/Sebastian Scheiner
15. mai 2019 - 13:48

Nettsendingen til Israels offentlige kringkastingsselskap ble avbrutt av det som tydet på satellittbilder av arrangørbyen Tel Aviv med grafikk av en røyksøyle for å signalisere et missilangrep.

Varselet sluttet med lyden av flyalarm og en melding på engelsk av det som skulle forestille en israelsk militærperson som advarte om forestående angrep.

– På et tidspunkt var det en overtakelse, tilsynelatende av Hamas, av vår digitale sending, sier kringkastingssjef Eldad Koblenz.

Den vanlige TV-sendingen ble ikke påvirket.

– Jeg er glad for at vi lyktes med å overvinne angrepet på få minutter. Jeg tror det var Israels kjappeste seier over Hamas i historien, sa Koblenz i et intervju med israelsk militærradio.

Landet arrangerer den 64. utgaven av Eurovision Song Contest etter at israelske Netta Barzilai gikk til topps i Portugal i fjor.

KEiiNO er Norges innslag i konkurransen med låten «Spirit in the Sky». Gruppen bestående av Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo skal i aksjon i torsdagens semifinale.

Det er ventet at 200 millioner vil følge lørdagens finale.

(©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.