JUSS OG SAMFUNN

EUs domstol avviser anke fra Microsoft

Microsoft tapte anken og får ikke tilbake gigant-boten.

17. sep. 2007 - 09:46

Microsoft ble dømt til å betale milliardbøter fordi EU-kommisjonen mener de har brutt EUs konkurranseregler.

I mars 2004 besluttet kommisjonen å bøtelegge Microsoft med nesten 500 millioner euro, nær 4 milliarder kroner. Kommisjonen stilte samtidig en rekke krav til selskapet, som de mener Microsoft ikke har fulgt opp.

I vinter kom kommisjonen fram til at Microsoft brukte for lang tid på å oppfylle kravene, og selskapet ble ilagt nye bøter. Selskapet anklages for å ha brutt EUs regler ved å holde tilbake opplysninger for andre produsenter, slik at de ikke får mulighet til å konkurrere med Microsoft på like vilkår.

Microsoft forsøkte å anke avgjørelsen, men EUs domstol har i en fersk avgjørelse avvist anken fra Microsoft. Vedtaket om milliardbøter for å brudd på EUs konkurranseregler, blir stående.

Microsoft har en dominerende posisjon på markedet for operativsystemer, og EU krever at selskaper deler en rekke nødvendige opplysninger med konkurrentene slik at de får en reell mulighet til å konkurrere på rettferdige villkår. Microsoft vil imidlertid ha betalt for opplysningene ettersom de bygger på selskapets oppfinnelser.

EU krever også at man skal kunne kjøpe en Windows-utgave uten Microsofts medieavspiller, slik at konkurrentene skal ha en reell konkurransemulighet også på dette området.

digi.no kommer med mer informasjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.