Evangelist på jakt etter killer-app

Miko Matsumura har som viktigste arbeidsoppgave å finne Javas killer-applikasjon. Jobben innebærer imidlertid mer enn det, for Miko er Sun Microsystems eneste Java-evangelist.

Miko Matsumura har som viktigste arbeidsoppgave å finne Javas killer-applikasjon. Jobben innebærer imidlertid mer enn det, for Miko er Sun Microsystems eneste Java-evangelist.

  • Java
Miko Matsumura
Miko Matsumura. Foto: Frode Eriksen

- Alle plattformer har sin killer-applikasjon, og jeg leter etter Java sin, forteller ingeniør og Java-evangelist Miko Matsumura til digi under JavaOne i San Francisco.

Av andre systemers tilsvarende killer-applikasjoner nevner han Apple og desk-top publishing.

Med en utdanningsbakgrunn som varierer fra psykologi til ingeniør og et kortere opphold hos Hotwired, havnet Miko hos Sun etter å ha blitt spurt om han ville bli evangelist. Miko forklarer at en ikke sier nei til en slik jobb.

- Jeg hadde tro på systemet og var ellers rett person på rett sted til rett tid. Noen annen fornuftig forklaring på jobben har jeg ikke.

Når Miko leter etter killer-applikasjonen inkluderer dette å skaffe venture-kapital til bedrifter som sitter med ideer som kan utvikles. En annen viktig oppgave er også å la så mange som mulig få utdanning på Java, gjennom arbeid opp mot utdanningsinstitusjoner der Java vurderes som en del av tilbudet. Sun Microsystems har blitt kontaktet av 162 utdanningsinstitusjoner for bruk av Java-teknologi. Dessuten er det viktig at han stiller opp som taler og demo-viser på konferanser og messer.

Miko forteller at han fikk sin første datamaskin da han var 12 år og at hans første oppdagelse var at data faktisk kunne lagres på disketter.

Miko har vært to år i jobben i JavaSoft. Han tror at han har flere igjen uten at han vil si hvor mange. - Jeg blir i Sun til jobben er gjort. Jeg jobber i et svært spennende firma med et svært spennende produkt og en svært spennende ledelse og vil nok ikke gå glipp av dette, sier Java-evangelist Miko Matsumura.

Les også

Til toppen