ANALYSER

Eventyrlig vekst innen IT-sikkerhet

Gartner anslår veksten innen programvare for IT-sikkerhet til nærmere 15 prosent.

12. sep. 2006 - 14:53

Analyseselskapet Gartner offentliggjorde i dag en rapport om det globale markedet for antivirus og andre verktøy for IT-sikkerhet. Gartner anslår den samlede omsetningen til 7,4 milliarder dollar i 2005, 14,8 prosent mer enn i 2004. 54,3 prosent av omsetningen er antivirus.

Gartner tror på fortsatt sterk vekst innen sikkerhetsprogramvare de kommende årene. Blant drivkreftene er offentlige krav til kontroll og dokumenterbarhet.

På produktsiden går tendensen mot integrerte sikkerhetssuiter, særlig på klientsiden. Gartner tror også at leverandørene vil bli presset til å tilby stadig mer funksjonalitet per pakke, samtidig som prisene vil falle.

Den ledende aktøren er Symantec, med en markedsandel på 32,2 prosent. Innen antivirus er Symantec er dominerende, med en andel på 53,6 prosent.

Segmentet som vokser raskest er verktøy for å sikre og kontrollere e-post. Veksten var 34,2 prosent til 393,9 millioner dollar i 2005, og segmentets andel av totalmarkede nådde 7,1 prosent.

Et annet raskt voksende segment er det Gartner kaller «Security Information and Event Management». Det omfatter verktøy for snokvarsling og for rask oppdatering av trusselbildet. Det vokse med mer enn 29 prosent til 281 millioner dollar.

Gartner gjør oppmerksom på at veksten innen åpen kildekode gjør at de ikke lenger måler markedet i form av bare lisensinntekter, men også tar med inntekter fra oppdateringer, abonnementer, support og vedlikehold. Andre tjenester og all maskinvare holdes utenfor vurderingene av omsetning av programvare.

Fordelingen av markedet per leverandør er gjengitt i tabellen nedenfor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.