EverCom i siget

Den norske PC-produsenten EverCom Network er på vei opp. I første kvartal fikk selskapet et resultat før skatt på 5,05 millioner.

Den norske PC-produsenten EverCom Network er på vei opp. I første kvartal fikk selskapet et resultat før skatt på 5,05 millioner.

Den norske PC produsenten EverCom Network fikk et overskudd på 5,05 millioner kroner i første kvartal i år. Dette er en nedgang fra samme periode i fjor da selskapet hadde et overskudd på 8,2 millioner kroner, men en økning fra fjerde kvartal i fjor da selskapet fikk et resultat på 1,2 millioner kroner.

Selskapet skriver i en børsmelding at de er rimelig godt fornøyd med første kvartal i år. Driftsinntektene havnet i første kvartal i år på 358 millioner norske kroner, mens det for samme periode i fjor var på 241 millioner kroner. Dette er en økning på hele 60 prosent, ifølge børsmeldingen.

Omsetningsveksten kan forklares ved oppkjøpet av Datagrossisten, som ikke var med i tallene for fjoråret. Selskapet mener den negative trenden fra tredje kvartal i fjor er snudd og at satsingen i Sverige nå begynner å kaste av seg.

EverCom solgte i alt 23 300 PC-er i Norge i første kvartal. Totalt ble det solgt 665 000 PC-er i denne perioden, noe som gir EverCom en markedsandel på 3,5 prosent. I 1999 hadde selskapet en markedsandel på 2,4 prosent.

Selskapet besluttet tidligere i år å skille ut Tech, en divisjon innen EverCom som selger PC-er og profesjonelle maskiner via direktesalg som Internett og telefon.

Les mer om EverCom:


Evercom skiller ut Dell-konkurrent
EverCom får tilbake 30 mill.
Underskudd i EverCom
Sjefs-endringer i EverCom

Til toppen