Evercom og Jan Skøien tilbake i manesjen

Med IT-veteran Jan Skøien i spissen gjenoppstår PC-leverandøren Evercom.

Norges en gang største PC-produsent, Evercom, er nå tilbake, til tross for et hardt marked. Det norske kontoret skal ledes av Jan Skøien, mannen som i sin tid bygget opp det store distribusjonsselskapet Microsoftware.

Evercom overlevde konkursen i Sverige, der selskapet heter Network. Det svenske selskapet er over 20 år gammelt og har etter den svenske ledelsens kjøp av konkursboet kommet seg på bena i igjen. Hovedeier er indirekte det svenske folketrygdfondet.

Les også

Nå skal selskapet starte salg til forhandlere og direkte til store kunder, forteller Jan Skøien til digi.no.


Jan Skøien har siden Microsoftware har sammen med Bjørn Fritzvold drevet venture-selskapet Micro Holding Invest, men dette ble ut fra markedsforholdene lagt ned i fjor høst.

Skøien innrømmer at det er friskt å satse akkurat nå. PC-salget er lavt og svært mange selskaper som setter sammen helt like produkter. Men Network/Evercom går brukbart, tatt markedet i betraktning. I første halvår omsatte man for 309 millioner svenske kroner og satt igjen med 6 millioner før skatt.

- Vi skal være mer effektive enn andre. Alle produksjon, lager og distribusjon skjer fra Sverige. Vi skal kanskje bare bli 5-6 ansatte, forteller Skøien. Vi trenger bare en omsetning på 50-100 millioner kroner før vi har et brukbart overskudd.

Skøien forteller at selskapet både skal selge bærebare og stasjonære maskiner.

Til toppen