RESULTATERFINANS

EverCom: PC-produsent på børs

Det fusjonerte EverCom og Network Technical AB, blir den første rene PC-produsentene på Oslo Børs. Selskapet som nylig gjennomførte en emisjon på 25 millioner, blir notert på SMB lista senest 30 desember i år

Eirik Flaa
19. nov. 1997 - 16:11

I løpet av desember måned blir Norges første rendyrkede PC-produsent notert på Oslo Børs. Selskapet med det noe misvisende navnet EverCom Network, er i dag den nest største produsenten av PC-er i Skandinavia, og leverer skreddersydde PC-er hovedsakelig gjennom forhandlere.

- Vi skal vokse organisk i det norske og svenske markedet, sier finansdirektør i EverCom Network, Hilde Paulsen, til digi.no. Hun forklarer at EverCom Network nylig har gjennomført et spredningsalg på 11 millioner kroner og en emisjon på 25 millioner kroner, men den nye egenkapitalen skal ikke brukes til oppkjøp.

- Det foreligger ingen konkrete planer om nye oppkjøp eller fusjoner. Kapitalforhøyelsen er i første rekke gjennomført for å styrke egenkapitalsituasjonen i selskapet. Vi har tross alt vokst oss ganske store, sier Paulsen, som ikke vil ut med hva slags veksttakt selskapet har lagt opp til med sin organiske strategi.

I 1996 hadde EverCom Network (proforma for konsernet) en omsetning på 317 millioner kroner, med et resultat på 12,1. Selskapet vil trolig overgå dette i 1997, tatt i betraktning at tilsvarende tall per tredje kvartal er på 293 og 9,2 millioner. Selv om sesongsvingningene har flatet noe ut de siste årene, er fjerde kvartal fortsatt ansett som det beste for PC-produsentene.

I EverCom Network oppstod gjennom en fusjon sommeren 1997 mellom norske EverCom og svenske Network Technical AB. Selskapet markedsfører fortsatt PC-er under EverCom-navnet i Norge og mens Network! og Microbee blir brukt i Sverige. EverCom Network, som er Skandinavia nest største PC-produsent, har salgs og produksjonsfasiliteter både i Norge og Sverige.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.