Evernote hacket

50 millioner kunder må bytte passord.

Notat- og nettskytjenesten Evernote er rammet av det selskapet kaller et sofistikert hackerangrep.
Notat- og nettskytjenesten Evernote er rammet av det selskapet kaller et sofistikert hackerangrep.
4. mars 2013 - 08:37

Den populære nettbaserte notatapplikasjonen er det siste offeret i en serie høyprofilerte datainnbrudd.

Evernote varslet lørdag at de har oppdaget og stanset mistenkelig aktivitet i eget nettverk. Uvedkommende har skaffet seg tilgang til brukernavn, epostadresser og krypterte passord.

Alle brukerne må bytte passord, forteller selskapet i et blogginnlegg. Nettjenesten som finnes både i gratis drakt og en betalt premium-versjon har anslagsvis 50 millioner brukere.

Episoden blir av selskapet satt i sammenheng med hackerangrepene som den siste tiden har rammet blant annet Apple, Microsoft, New York Times og Wall Street Journal.

– Vårt sikkerhetsteam fanget opp det vi mener var det første stadiet i et sofistikert angrep. Detaljene er under etterforskning. Vi mener aktiviteten følger et lignende mønster som i de mange angrepene på andre nettselskaper de siste ukene, opplyser en Evernote-ansatt til Cnet.

I blogginnlegget redegjør de for at alle passord er tilbakestilt. Passordene som ble kompromittert var enveis-kryptert i henhold til moderne sikkerhetspraksis, med hash og salting.

Det er ikke gitt en nærmere teknisk beskrivelse av hva som har skjedd, verken i kommentarer til pressen eller i kunngjøringen fra selskapet.

– Vår etterforskning har ikke funnet bevis for at innholdet du lagrer i Evernote er blitt aksessert, endret eller gått tapt. Det er heller ikke noe som tyder på at betalingsinformasjonen til Evernote Premium- eller Evernote Business-kunder er på avveie, skriver de.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.