RESULTATERFINANS

Everyday.com blottet en halv million personer

I nærmere ti dager var Everyday.com sin brukerdatabase fritt tilgjengelig på nettet. Personopplysninger som adresser og fødselsdatoer til omtrent en halv million mennesker lå åpent. 151.000 av disse kom fra Norge.

Sigvald Sveinbjørnsson
19. mars 2001 - 11:29

Internettjenesten Everyday.com, eid av Modern Times Group, har gjort en skikkelig brøler. Da selskapet skulle fikse noe på serverene førte dette til at alle de 488.021 brukerne av portalen fikk sine personlige opplysninger blottlagt for en hel verden. Databasen med navn og andre personlige opplysninger som telefonnummer, adresse med mer, kunne fritt lastes ned av de som ville.

151.000 av de registerte brukerne i Everyday.com er norske, opplyser administrerende direktør ved Everyday.com Norge, Kjetil Sinding, til digitoday.no.

Claes Peyron, administrerende for Everyday.com i hele Norden, og dermed Sindings sjef, forteller til Internetworld at sikkerhetsglippen var en menneskelig glipp. Feilen skjedde siden en server var feilkonfigurert etter at man hadde flyttet en database.


- Det handler stort sett om de samme opplysningene som finnes i telefonkatalogen, hevder Peyron. Han forteller at det er ytterst få mennesker som har hatt tilgang til opplysningene.

Sinding forteller til digitoday.no at det har vært to stykker som har lastet ned databasen, den ene var den svenske avisen Expressen, mens den andre var de som tipset avisen. - Men opplysningene har vært tilgjengelig via nettet, påpeker Sinding.

Etter lekkasjen har selskapet strammet inn sine sikkerhetsrutiner betraktelig, skriver InternetWorld, men selskapet regner med å høre fra det svenske Datatilsynet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.