BEDRIFTSTEKNOLOGI

Evry ble rammet av spenningsfeil

Men Geir Remman vil ikke trekke noen endelig konklusjoner om årsaken.

Den siste uken har vært vanskelig for Evry som har opplevd tre alvorlig driftsbrudd i systemene selskapet tilbyr til blant annet nettbanker. Til syvende og sist er det likevel kundene til Evry som må forsvare for sine egne kunder hvorfor tjenestene stadig faller ut.
Den siste uken har vært vanskelig for Evry som har opplevd tre alvorlig driftsbrudd i systemene selskapet tilbyr til blant annet nettbanker. Til syvende og sist er det likevel kundene til Evry som må forsvare for sine egne kunder hvorfor tjenestene stadig faller ut.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. juni 2014 - 13:44

DNBs nettbank, men også systemer for håndtering av bestilling og endring av mobilabonnementer hos Telenor, ble i går kveld rammet av et feil som oppsto i infrastrukturen til Evry. De fleste av systemene skal i morgentimene i dag har kommet opp igjen, men nedetiden skal ha vært på nær tolv timer.

Evry har kommet med en foreløpig rapport om hva som skjedde. Den innledende årsaken var en planlagt, kritisk vedlikeholdsjobb. Denne forårsaket et strømbrudd, som gjorde at nødaggregatet ble koblet inn. Dette startet ifølge Evry som planlagt, men da man skulle koble systemene tilbake på strømnettet oppstod det en spenningsfeil. Ifølge Evry påvirket denne deler av selskapets infrastruktur.

Kommunikasjonsdirektør i Evry, Geir Remman, sier til digi.no at det er for tidlig å trekke noen konklusjon om de egentlige årsakene, men at selskapet vil bruke de neste dagene på analysearbeid, før det si noen mer om hva som skjedde. Han understreker at dette delvis gjøres for å trekke lærdom av situasjonen, slik at man bedre kan forhindre at det samme skjer igjen.

Kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry vil foreløpig ikke trekke noen endelige konklusjoner om hvorfor selskapet på nytt opplever systemsvikt. <i>Bilde: Evry</i>
Kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry vil foreløpig ikke trekke noen endelige konklusjoner om hvorfor selskapet på nytt opplever systemsvikt. Bilde: Evry

– Det går i retning av systemer ute av funksjon. Litt forenklet er det rimelig å si at det var utstyr som hadde behov for reparasjon, svarer Remman på spørsmål om hva selskapet egentlig mener med at «deler av Evrys infrastruktur ble påvirket», og om maskinvare ble ødelagt på grunn av spenningsfeilen.

Remman er uansett klar på at feilen som oppstod i går kveld, ikke har noen direkte teknisk sammenheng med de øvrige feilene hos selskapet som den siste uken også har ført til at nettbanker har sluttet å fungere.

– Tre slike hendelser er helt uakseptabelt, sier Remman. Han legger til at det nå er særdeles viktig for Evry å jobbe intenst med forbedringsarbeidet, og at selskapet virkelig ønsker å sende et signal til kunder og andre om at situasjonene som har oppstått tas på største alvor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.