AVTALER & KONTRAKTER

Evry Consulting legger ned i Nord-Norge

– For dårlig lønnsomhet.

Evry, her representert ved toppsjef Terje Mjøs, legger ned sin konsulentvirksomhet i Nord-Norge etter sviktende lønnsomhet.
Evry, her representert ved toppsjef Terje Mjøs, legger ned sin konsulentvirksomhet i Nord-Norge etter sviktende lønnsomhet. Bilde: Marius Jørgenrud
5. mars 2013 - 10:31

«EVRY Consulting legger ned sin virksomhet i Nord-Norge».

Slik lyder overskriften i et skriftlig varsel fra IT-selskapet, hvor de sier opp leveranseavtalen med en av kundene sine, Statens innkrevingssentral.

Evry har allerede vært gjennom en kraftig omstilling høsten 2012. Etter å ha revidert flere strategier har de nå valgt å avvikle konsulentsatsingen i Nord-Norge.

Foruten kundene blir 17 ansatte berørt når kontoret i Mo i Rana legges ned, inkludert det som beskrives som «vesentlige reduksjoner» ved Tromsø-kontoret.

Her kan du lese brevet (pdf) vi har fått innsyn i.

– Det har ikke vært god nok lønnsomhet i konsulentvirksomheten i regionen, erkjenner Evrys kommunikasjonssjef Geir Remman overfor digi.no.

Han understreker at Evry fortsatt skal være i regionen, også i Mo i Rana, hvor de har en stab på 160 i en driftsorganisasjon.

Uviss skjebne

Noen av de berørte har allerede sluttet, mens fire ansatte er overført og sikret videre jobb i selskapet. Det er foreløpig uklart hva som skjer med de nærmere ti andre. Remman vil ikke kommentere om det kan bli oppsigelser eller sluttpakker.

Evry avdramatiserer exiten ved å understreke at leveransene til kundene kommer til å fortsette som før.

Samtaler med iTet

Alle avtalene skal videreføres, og nevnte kontrakt med Statens innkrevingssentral erstattes med en ny, ifølge Remman.

– Men leveransene vil enten skje fra andre kontorer, eller av andre. Vi ser på en mulighet for samarbeid med iTet for enkelte av kundene. Det er ikke et stort antall kunder det dreier seg om, bedyrer han.

Det har vært noen gode samtaler og runder med Evry, vedkjenner direktør Hans Albert Nilsen i det nordnorske IT-selskapet iTet. Han ønsker ikke å gå nærmere inn på kundegrunnlaget det dreier seg om.

– Jeg synes det er en god setting. Det er viktig å ta vare på kundene, så skal vi se hva vi klarer, sier Nilsen.

– Hvordan ser du på muligheten for å skape lønnsomhet på et område der Evry ikke lyktes?

– Det er så enkelt og så vanskelig at du på dette området må ha en kritisk masse. Her i Nord har vi vært større enn Evry, sier iTet-direktøren.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.