Evry danner ERP-avdeling

Samler ekspertisen i stort fagmiljø med ny direktør.

Evry danner ERP-avdeling
ERP blir viktigere for Evry fremover. Nå etablerer de en egen enhet under ledelse av ny direktør. Bilde: Marius Jørgenrud

IT-giganten samler nå sin ekspertise på SAP, Unit4Agresso og Oracle i en ny enhet. Det inkluderer rådgivning, leveranse, drift, support og forvaltning av slike løsninger.

Resultatet blir Norges største fagmiljø for virksomhetsystemer, ifølge Evry.

Dagfinn Lande Kolstad er hanket inn som direktør for den nye avdelingen, som ser dagens lys 1. desember. Han kommer fra stillingen som direktør offentlig sektor i Microsoft Norge.

Endringen er del av reorganiseringen av Evry. ERP-ekspertisen har fram til nå delvis vært spredt geografisk og delvis sentralisert.

Dette er et område som typisk forbindes med forretningssystemer, eller det Evry liker å kalle virksomhetssystemer eller "enterprise applications" for å ha med også offentlig sektor.

Dagfinn Lande Kolstad kommer fra Microsoft og blir ny Evry-direktør.
Dagfinn Lande Kolstad kommer fra Microsoft og blir ny Evry-direktør.

– Det som er viktig for oss å få fram er at vi har dette sterke miljøet. Det har nok ikke vært så kjent utad. ERP i seg selv er kanskje ikke et vekstområde, men det er alt som er tilknyttet, for eksempel mobile tjenester og apper, sier Anne Vandbakk, kommunikasjonsansvarlig for Evrys forretningsområde Industries, til digi.no.

Evry skal nå samlokalisere ansatte som allerede befinner seg i området, men vil også bevare folk med slik ekspertise regionalt. ERP-enheten vil favne et kjerneteam bestående av rundt 300 personer.

Kompetanse på virksomhetssystemer har befunnet seg lengre ned og litt spredt i Evrys organisasjon. Ved å etablere egen enhet signaliserer selskapet at ERP blir viktigere fremover.

Vil vokse mer enn markedet

Analysefirma som Gartner og IDC spår en årlig vekst på 4-6 prosent for denne typen løsninger. Evry skriver i en pressemelding at deres ambisjon er å vokse enda mer ved hjelp av den nye organiseringen.

Påtroppende direktør Kolstad har følgende kommentar:

– Evry kan ta ansvar for hele verdikjeden hos kunden; fra basisdrift, applikasjonsdrift, tjenesteutvikling og integrasjoner til utvikling av nye kundeløsninger. Evry har også et stort og innovativt miljø innen mobilitet, og kan utvikle nye, mobile EA-løsninger raskt – alene eller sammen med våre partnere. Vi ser et voksende marked for dette fremover, sier han.