– Evry er for billig

Analytiker mener det er på tide å kjøpe.

– Evry er for billig
Evry, her ved konsernsjef Terje Mjøs, er alt for lavt priset i forhold til sine konkurrenter. Det mener meglerhuset Arctic Securities som nå anbefaler sine kunder å kjøpe aksjer i selskapet. Bilde: Evry

Aksjekursen til Norges største IT-selskap, Evry, har vært under press det siste året. Sviktende lønnsomhet har sørget for at kursen har falt nesten 20 prosent det siste året. Den siste måneden har aksjen falt 2,3 prosent mens markedet eller har steget markant.

Fredag fremla selskapet resultater som fikk analytikerne i Arctic Securities til å fatte interesse. I en e-post til sine kunder fortalte meglerhuset at marginene til selskapet var bedre enn forventet. I helgen besluttet analytikerne meglerhuset å anbefale sine kunder å kjøpe aksjer i selskapet. Årsaken er at de er svært lavt priset i forhold til sammenlignbare selskaper.

Fredag endte aksjekursen til Evry på 8,4 kroner, noe som priser selskapet til 2,2 milliarder kroner. Forholdet mellom prisen på selskapet og den forventede inntjeningen i 2013 er på 5,4-gagen. Med andre ord: Dersom inntjeningen blir uforandret vil det ta 5,4 år for selskapet å tjene inn hele sin markedsverdi. Dette mener Arctic Securities er alt for lavt. Konkurrerende selskaper i markedet er priset med en tilsvarende PE-ratio (price/earnings) på 12,4 gangen. Altså: Evry handles til en svært pris i forhold til konkurrentene.

– Vi anerkjenner at det er forhold ved selskapet som rettferdiggjør en betydelig rabatt i forhold til konkurrentene, men på dagens nivå er prisen for pessimistisk, fremgår det av notatet meglerhuset sendte sine kunder søndag ettermiddag. En av de åpenbare grunnene til at Evrys børskurs skal være noe lavere enn andre selskap er at det er svært lite handel i selskapets aksjer. Posten og Telenor er de to største eierne i selskapet, og de eier tilsammen over 70 prosent av aksjene.

Men det som har skapt mest bekymring for Evrys evne til å levere sterke resultater har vært IT-driftsdelen av selskapet. Alle problemene her har skapt usikkerhet for resten av virksomheten og det har overskygget Evrys betydelige kostnadskutt. Som digi.no skrev fredag har Evry satt i gang betydelige grep for å bedre kostnadsbasen til driftsdivisjonen, blant annet kutte antall datasenter fra 18 til to og flytte driften til en ny og industristandardisert plattform.

Arctic oppjusterer sin investeringsanbefaling på Evry fra et «Hold» (som betyr at man verken bør kjøpe eller selge aksjen) til et kjøp. De forventer at kursen kan stige opp til 11 kroner per aksje.

    Les også:

Les mer om: