Evry får drifte ID-porten

Vant kjempekontrakt. – Basefarm var best på alt, unntatt pris.

Evry får drifte ID-porten
Basefarm mister oppgaven med å drifte ID-porten for IT-direktoratet, Difi. Bilde: Marius Jørgenrud

OPPDATERT for å klargjøre at avtalen gjelder for fire år. Verdien det vises til i saken inkluderer en opsjon på ytterligere to år.

Evry setter tirsdag denne uken blekket på en stor kontrakt med Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) om drift av den statlige ID-porten (MinID).

– Verdien på avtalen er på rundt 150 millioner kroner, opplyser kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry til digi.no.

Innlogging- og autentiseringplattformen er bokstavelig talt nøkkelen til offentlige nettjenester, og dette er følgelig en svært viktig del i digitaliseringen av AS Norge.

Avtalen gjelder også drift av det nye Digitalt kontaktregister, som sjøsettes i neste kvartal. Registeret inneholder alle innbyggeres kontaktdata og kan brukes av alle offentlige virksomheter i sin tjenesteutvikling.

Med i leveransen er også gjennomføring av et migreringsprosjekt, som etter det digi.no erfarer dreier seg om å flytte løsningen.

Nederlag for Basefarm

digi.no har skaffet til veie en redegjørelse fra Difi som bekrefter at Evry danket ut konkurrenten Basefarm, som tapte på pris.

Basefarm ble i prosessen vurdert til å ha en marginalt høyere kvalitet på leveransen, samt på gjennomføring av migreringsprosjektet. Det hjalp lite for selskapet som fra før drifter Altinn-plattformen for det offentlige.

Forskjellene var imidlertid for små, særlig tatt i betraktning at Evry levert et tilbud med en «totalkostnad» som var drøyt 8 millioner lavere enn det Basefarm tilbød.

I oppsummeringen er Basefarm rangert med 9,76 poeng, mot Evry som oppnådde 9,95 poeng etter en såkalt vektet modell, der kvalitet på leveransen (50 prosent) telte mer enn kostnad (30 prosent).

– Vi var best på alle parametre, bortsett fra pris, sier salgsdirektør Lars Lersveen i Basefarm til digi.no. Han er skuffet og erkjenner at tapet av kontrakten må oppfattes som et nederlag for dem..

Fram til nå er det nemlig Basefarm som har driftet ID-porten, et prestisjeoppdrag som nå glipper for dem.

Lersveen velger å se fremover, og viser til at det er mye som skjer i markedet og andre store kontrakter å kjempe om i tiden som kommer.

– Mange store globale aktører beveger seg, det er spennende partnerskap og enorme bevegelser i markedet. I fjor skapte det mange store avtaler, og det blir vel så mange i år, tror jeg. Vi jobber med en del store caser, sier salgsdirektøren, uten at han kan gå nærmere inn på detaljene på nåværende tidspunkt.

Difi og Evry vil først sende ut pressemeldinger om kontraktinngåelsen tirsdag.