Evry fikk fornyet tillit

Mister ikke en av sine største kunder.

Evry fikk fornyet tillit
Terje Mjøs & co i Evry kan trekke et lettelsens sukk. Etter hard konkurranse har de vunnet kampen om å drifte stormaskinene til DNB. Bilde: Evry

Evry har vunnet kontrakten om å drifte stormaskin-miljøet til DNB. Dermed beholder den norske IT-kjempen noe av oppgavene etter at indiske HCL stakk av med IT-driftsavtalen til storbanken tidligere i høst.

Etter det digi.no kjenner til var Evry storfavoritt til å levere stormaskin-drift, etter at DNB valgte å splitte driftsavtalene sine i to separate deler: Generell IT-drift og stormaskin. Indiske HCL bydde også på denne avtalen, men via en partner. I tillegg til HCL var også danskbaserte CSC inne i anbudsprosessen.

Det er Evry som i dag har avtalen om stormaskin-drift, og et tap av denne kontrakten ville vært et stort nederlag for selskapet. At de beholder noen driftsoppgaver for tidligere storkunde DNB vil også være viktig for selskapet.

900 millioner

Intensjonsavtalen løper over fem år og har en samlet verdi på 900 millioner kroner. Ifølge Evry er dette den største avtalen i sitt slag som er inngått på mange år i Norge. Dette kommer i tillegg til 2 milliarder kroner som Evry forventer at DNB vil betale de neste årene for å flytte sin IT-infrastruktur til et eget datasenter og til en ny leverandør.

– Gjennom denne avtalen med DNB befester Evry sin ledende posisjon i det nordiske markedet for stormaskintjenester. Evry blir en av to hovedleverandører av driftstjenester til DNB, og banken forblir en av Evrys største kunder, sier Evry-sjef Terje Mjøs i en pressemelding.

At DNB gir Evry fornyet tillit på stormaskin er et solid «plaster på såret» for selskapet etter at storbanken valgte å sette den generelle IT-driften ut til indiske HCL. At Evry tapte denne kontrakten medfører at 300 årsverk, inkludert underleverandører, kan bli berørt av kutt.

Stor omveltning

Banken har brukt 2013 på å gjennomgå hele IT-driften og har ryddet betydelig opp blant leverandørene. Tidligere i år ble det kjent at Tata Consultancy Services vant kontrakten om applikasjonsutvikling- og forvaltning. Storbanken bestemte seg også for å leie plass i et eget datasenter, og flytter dermed samtlige av sine servere og lagringsenheter fra Evrys datasentre til Green Mountains anlegg utenfor Stavanger.

– Målet med denne prosessen har vært å få på plass avtaler som sikrer stabil og effektiv drift, slik at kundene våre hver dag skal få en god opplevelse når de bruker banken. Kvalitet i leveransene betyr svært mye for oss, og vi er derfor tilfreds med avtalen vi har fått med Evry på stormaskin. Avtalen har samtidig sterke insentiver for å sikre kvalitet i leveransene til DNB, sier storbankens IT-direktør Liv Fiksdahl i en pressemelding.

– De nye driftsavtalene er en del av et større arbeid i DNB for å rydde opp i IT-infrastruktur og –systemer, og strømlinjeforme prosesser i større grad. Det legges ned mye arbeid i konsernets IT-organisasjon for å rigge banken for fremtiden, både gjennom god stabilitet på tjenestene og høy innovasjonstakt. Allerede ser vi resultater av arbeidet, og vi har nå bedre driftskvalitet enn på lenge, avslutter Fiksdahl.

– Vil bli faset ut

Meglerhuset Arctic Securities skriver i et notat til sine kunder at dette var ventet, men at det like fullt er en stor lettelse for Evry.

– Investorer bør være oppmerksom på at stormaskin er en gammel teknologisk standard som vil fases ut over tid, noe som kan ha dempet konkurransen om denne kontrakten, skriver analytiker Per Gunnar Nordahl.

Det skal også tillegges at avtalen som er inngått mellom DNB og Evry er en intensjonsavtale. En endelig avtale vil bli signert i løpet av første kvartal, etter at de siste detaljene er spikret. Driftsavtalen vil løpe fra 1. april 2014.

    Les også: