Abonner
AVTALER & KONTRAKTER

Evry har valgt datasenter

Staten solgte seg ned. Da flyttet Evry inn.

Greenfield Datacenter, som eies av Lefdal Mine (67 prosent) og statlige Entra Eiendom (33 prosent) har fått sin første kunde.
Greenfield Datacenter, som eies av Lefdal Mine (67 prosent) og statlige Entra Eiendom (33 prosent) har fått sin første kunde. Bilde: Entra Eiendom

På presentasjonen av regnskapet for tredje kvartal kunne Terje Mjøs fortelle at de har valgt en datasenterløsning. Det har lenge vært kjent at Evry har vært i markedet for å konsolidere sine egne datasentre og plassere dette hos en partner.

Som en av de klart største IT-aktørene i Norge er dette en av de mest lukrative datasenter-kontraktene i markedet. Tirsdag ble det imidlertid klart at det er det tidligere Entra Eiendom-prosjektet Greenfield Datacenter som vant kontrakten.

– Vi har inngått en intensjonsavtale med Greenfield Datacenter. Vi forventer å signere en endelig avtale i løpet av fjerde kvartal, sa Evrys toppsjef, Terje Mjøs, på konferansen.

I sommer ble det kjent at Evry hadde eksklusive samtaler gående med Greenfield Datacenter, som på det tidspunktet var eid av statlige Entra Eiendom. Men usikkerhet rundt Entras vilje til å gjennomføre gjorde at Evry trakk seg fra de eksklusive forhandlingene.

Entra Eiendom besluttet tidligere i oktober at de ville selge seg ned i datasenterprosjektet de hadde satt i gang. Enden på den visen ble at Lefdal Gruve kjøpte 67 prosent av Entra Eiendoms sitt prosjekt for en ukjent sum.

Greenfields datasenter vil ligge på Fet utenfor Oslo, og ifølge Evry vil det bli klart for drift allerede andre kvartal 2014. Etter det regner Evry med å bruke tre år på å migrere til Fet, fra sine andre datasentre rundt om kring i Oslo.

    Les også: