AVTALER & KONTRAKTER

Evry kan bli finsk

Tieto én av tre i budkrigen, ifølge Reuters.

Evry kan bli spist av finske Tieto, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det skal nå være tre interessenter igjen i en pågående budprosess.
Evry kan bli spist av finske Tieto, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det skal nå være tre interessenter igjen i en pågående budprosess. Bilde: Evry
13. okt. 2014 - 08:45

Norges største IT-selskap med 10.000 ansatte kan få finske eiere. Nærmere bestemt konsulentkjempen Tieto.

Tieto er én av tre gjenværende aktører i budkrigen om Evry. De to siste er det britiske investeringsselskapet Apex Partners, samt ytterligere ett privat investeringsselskap, skriver Reuters med bakgrunn i fire ulike kilder.

En budrunde nummer to ventes ifølge nyhetsbyrået klar i midten av november.

Evry er resultatet av en rekke oppkjøp og sammenslåinger, sist fusjonen mellom EDB og Ergogroup for fire år siden.

Det var i slutten av august at selskapet varslet salg av selskap som ett mulig utfall som ledd i en pågående strategiprosess. Evrys største eiere Telenor og Posten, som til sammen kontrollerer 70,2 prosent av selskapet, har uttalt støtte til en slik prosess.

Tieto med hovedkvarter i Helsinki hadde ved årsskiftet 14.700 ansatte og opererer i rundt 20 land. Dersom de kjøper opp Evry, som har en markedsverdi på drøyt 4,5 milliarder kroner, kan det skape en enda større nordisk IT-gigant.

Det kan være med på å demme opp mot globale indiske aktører som blant Tata Consulting Services og HCL som de siste årene har knepet en rekke større kontrakter i Norden.

IT-analytiker Per Gunnar Nordahl i Arctic Securities har i flere kommentarer til medier sagt at han holder en fusjon mellom Tieto og Evry som det mest sannsynlige utfallet.

– Det hadde vært et attraktivt scenario som hadde gitt mye verdier. Det er fornuftig med tanke på at du får en bredere plattform som gjør at du blir mer konkurransedyktige mot større internasjonale aktører og at selskapet kan drifte mer effektivt, har Nordahl tidligere sagt til Dagens Næringsliv.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.