Evry kaprer åtte banker

Tar for seg i sparebank-markedet.

Evry kaprer åtte banker
Evrys konsernsjef Terje Mjøs, har den siste uken signert avtaler med bank- og finanskunder på tilsammen 900 millioner kroner. Bilde: Evry

Haugesund Sparebank og ytterligere syv sparebanker på sør- og vestlandet, har gått sammen om å velge Evry som leverandør av banktjenester. Den nye avtalen erstatter en eksisterende avtale mellom IT-konsernet og de åtte bankene.

Det er Haugesund Sparebank som elder arbeidet med innkjøp av IT-tjenester på vegne av de flere mindre sparebankene.

– Det har vært viktig for oss 8 sparebanker å sikre oss en langsiktig avtale med en IT leverandør som forstår våre behov, og som kan sikre oss tilgang til viktige forretningsmessige løsninger som vil kunne bidra til en forretningsmessig lønnsom utvikling i årene fremover, sier administrerende banksjef Knut Grinde Jacobsen i Haugesund Sparebank i en pressemelding fra Evry.

Blant annet skal Evry levere et nytt lånesystem til de åtte bankene, samt et produkt som kalles MobilBank 2.0, som skal være en oppgradert mobilbank-pakke. I tillegg til å levere et bredt spekter av tjenester skal Evry drifte løsningene på vegne av bankene.

Totalt har avtalen en verdi på 200 millioner kroner og avtalene er varige i fire år fra årsskiftet.

Fredag meldte digi.no at Evry også fortsetter med Gjensidige som kunde, i en avtale som har en verdi på 700 millioner kroner fordelt på seks år. Dermed har IT-giganten banket gjennom 900 millioner kroner i bank- og finansrelaterte avtaler den siste uken.

Men den avtalen man er mest spent på i Evry akkurat nå er DNB. Storbanken er, som digi.no har meldt tidligere, ute i markedet med en avtale som vil være verd flere milliarder. Hvem som vinner den avtalen vil bli kjent første kvartal neste år.

    Les også: