AVTALER & KONTRAKTER

Evry mister DNB-oppdrag

Storbanken gjør store endringer.

IT-ansvarlig i DNB, Liv Fiksdal, har valgt indiske HCL som driftsleverandør til området som ikke gjelder stormaskiner. Det går ut over Evry.
IT-ansvarlig i DNB, Liv Fiksdal, har valgt indiske HCL som driftsleverandør til området som ikke gjelder stormaskiner. Det går ut over Evry. Bilde: DNB
25. nov. 2013 - 07:50

DNB melder at de har besluttet å dele sin driftsavtale, som har vært på anbud, i to deler.

Skillet går mellom «stormaskin» og «ikke-stormaskin». Etter en lengre prosess, som digi.no har fulgt tett, har storbanken besluttet å gå i sluttforhandlinger med indiske HCL om leveranser av tjenester som ikke gjelder stormaskin, altså på ordinære IT-systemer som Unix, Windows og nettverk.

Verdien på denne er rundt 650 millioner kroner årlig.

– Vi har vurdert alle leverandørene nøye gjennom en lang og god prosess, og vi er veldig fornøyde med den løsningen vi har landet på. HCL Technologies er i verdensklasse når det gjelder denne typen kompetanse, og de kan vise til gode resultater for store internasjonale kunder innen bank- og finans. De nye driftsavtalene vil, når vi konkluderer begge avtalene, bygge opp under vårt arbeid med å fornye og rydde opp i de utfordringene DNB-konsernet har hatt på IT-siden, og vi føler oss trygge på at dette er det rette valget, sier konserndirektør for IT og Operations, Liv Fiksdahl, i en pressemelding fra storbanken.

DNB har tidligere varslet at de vil flytte inn i sitt eget datasenter, og at de dermed flytter fra Evry sine datasentre.

Samtidig som DNB melder at de har gitt en viktig del av driftsavtalen til indiske HCL melder Evry at storbanken forlenger rammeavtalen de har. Rammeavtalen for IT-tjenester går ut 31. mars 2014, men blir nå forlenget til 31.12. 2016. I pressemeldingen skriver Evry at denne forlengelsen har en anslått verdi på 2 milliarder kroner.

I pressemeldingen skriver Evry at de er en av aktørene som er i forhandlinger om drift av stormaskin-miljøet til DNB. Og uansett om hva DNB velger vil forretningsvolumet på stormaskin være tilnærmet uendret for Evry.

– Dette er uavhengig av utfallet av de pågående forhandlingene. Øvrige infrastrukturtjenester som i dag leveres av EVRY vil bli gradvis nedtrappet, og vil sannsynligvis konverteres i en periode på 12 - 18 måneder etter 01.04. 2014, skriver Evry i pressmeldingen.

Evry presiserer også at rammeavtalen som nå forlenges dekker betydelige leveranser innen applikasjonsløsninger, informasjonstjenester og kort-tjenester. Dette er IT-tjenester som ikke har vært med i anbudsprosessen og den norske IT-giganten melder at DNB vil forbli en av deres største kunder i årene som kommer.

Her kan du lese mer om konsekvensene dette har for Evry.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.