KARRIERE

Evry Norge deles i to

IT-giganten tar nye grep etter sviktende lønnsomhet.

Konsernsjef Terje Mjøs foretar endringer i selskapets toppledelse.
Konsernsjef Terje Mjøs foretar endringer i selskapets toppledelse. Bilde: Marius Jørgenrud
14. jan. 2014 - 13:04

Evry foretar endringer i sin norske organisasjon for å bedre lønnsomheten. IT-giganten er ikke fornøyd med omsetningen. Det fremgår av børsmelding.

Det gamle IS Partner, virksomheten de overtok fra Statoil Hydro, og som trakk med seg mange driftsrelaterte tjenester for storkunder, har ikke hatt en tilfredsstillende utvikling, forteller kommunikasjonsdirektør Geir Remman til digi.no.

Det er bare ett år siden Evry varslet en større omorganisering og engasjerte tidligere Microsoft-sjef Knut Morten Aasrud som ny konserndirektør.

Norgesavdelingen som han ledet blir med umiddelbar virkning splittet opp. Aasrud har selv sagt opp sin stilling i selskapet.

Evry Norway blir erstattet av to nye forretningsområder: Evry Norway Industry Verticals under ledelse av konserndirektør Anne-Cecilie Fagerlie, samt Evry Norway Regions, der konserndirektør Morten Søgård er konstituert som ny leder.

Fagerlie kommer fra stillingen som leder av Private i Evry Norge, mens Søgård i dag er konserndirektør forretningsutvikling.

– Vi ønsker å tydeliggjøre mer fokus mot region for å bli mer kraftfulle i det segmentet. Når det gjelder vertikaler, bransjeløsninger, har vi en del interessante løsninger som vi ønsker å få enda raskere til markedet, sier Remman.

Det ligger ifølge ham ingen dramatikk i endringene.

– Jeg tenker at dette er evolusjon. Det vi gjorde forrige gang var en større endring. Det er naturlig at vi forsterker og videreutvikler oss i takt med hva markedet etterspør, sier kommunikasjonssjefen til digi.no.

For veldig mye av organisasjonen er er det i denne omgang business as usual, bedyrer han.

Han ansatte grunn til å frykte nedbemanninger?

– Vi har ikke varslet noen nedbemanninger som følge av dette, svarer Geir Remman.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.