AVTALER & KONTRAKTER

Evry selges til utlandet

Kontantbud på samtlige aksjer.

8. des. 2014 - 07:23

Budet på 16 kroner aksjen verdsetter Evry til 4,27 milliarder kroner.

Styret i Evry har enstemmig besluttet å anbefale tilbudet overfor selskapets aksjonærer, heter det i en børsmelding mandag morgen.

Det er inngått en transaksjonsavtale med Lyngen Bidco AS, et selskap indirekte kontrollert av det privateide pengefondet Apax Partners. Apax har hovedsete i London og forvalter verdier for over 20 milliarder dollar.

Oslo børs-noterte Evry er det største IT-selskapet i Norge, og blant de største i Norden med sine om lag 10.000 ansatte.

Konsernsjef i Evry Terje Mjøs uttaler:

– Teknologi er en sterk bidragsyter til økonomisk vekst, og det vil være med å forme fremtidens samfunn. Dette vil skape betydelige vekstmuligheter for IT-bransjen. Tilbudet fra Apax bekrefter og understreker disse vekstmulighetene. Jeg er overbevist om at privat eierskap vil gagne selskapet i den neste fasen av lønnsom vekst, og vi ser frem til å akselerere og utvide vår strategi sammen med Apax for å oppfylle våre mål og ambisjoner.

Det var i slutten av august at styret varslet et mulig salg, noe hovedeierne Posten Norge og Telenor støttet. De to majoritetseierne kontrollerer til sammen 70,2 prosent av IT-giganten.

Tilbudet representerer en budpremie på 31 prosent målt opp mot sluttkursen 26. august, da Evry kunngjorde en prosess som kunne munne ut i et oppkjøp.

Budet er lavere enn sluttkurs fredag, da selskapet var verdt 4,6 milliarder kroner eller 17,20 kroner aksjen.

– Etter nøye vurdering av tilgjengelige alternativer og mottatte interesser, mener styret at tilbudet representerer den beste løsningen for selskapet og aksjonærene, heter det i meldingen.

Statlig aksept

Posten og Telenor har akseptert budet, på visse vilkår. Det samme har Folketrygdfondet, som eier 3,15 prosent av de utestående aksjene.

Blant vilkårene som er satt for gjennomføring av oppkjøpet i henhold til avtalen er at mer enn 90 prosent av aksjonærene må gi sin aksept. Per i dag har aksjonærer som representerer 73,85 prosent av aksjonærene gitt sin tilslutning til budet.

Ved 90 prosent eierandel kan ny eier tvangsutløse minoritetsaksjonærene, og velge å ta selskapet av børs.

Evry er resultatet av en rekke oppkjøp og sammenslåinger, sist fusjonen mellom EDB og Ergogroup for fire år siden.

Forblir i Norge

Evry gjør det mandag klart at de etter oppkjøpet fortsatt skal beholde hovedkontor i Norge, samt beholde sin «nordiske identitet».

    Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.