Evry skal drifte DN

Inngår femårig avtale med mediehus.

Evry skal drifte DN
Evrys konsernsjef Terje Mjøs (bildet) sikrer seg enda et mediehus på kundelisten. Bilde: Evry

Mediehuset NHST (Norges Handels og Sjøfartstidende) har valgt å sette ut driften av sine IT-løsninger i en fem-årig avtale verdt 75 millioner kroner.

– Datalagring i Norge og høy sikkerhet var avgjørende ved valget av leverandør, melder Evry som dermed skal besørge IT-løsningene blant annet for Dagens Næringsliv (DN).

Kunden har også forlagsvirksomhet med nisjepublikasjoner som Upstream, TradeWinds og Intrafish.

Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i NHST fremhever behovet for skalerbare og fleksible IT-tjenester med forutsigbare kostnader som noe av bakgrunn for outsourcingen.

– Samtidig er det viktig at løsningene understøtter medarbeidernes behov for å bruke ulike teknologiske enheter i en stadig mer mobil hverdag. I tillegg var det helt avgjørende i vårt valg av leverandør at vi har trygg lagring av data i Norge, og sikre løsninger som ivaretar våre behov knyttet til kildevern, sier Bjørkavåg i en pressemelding.

Evry vil overta fire årsverk som del av avtalen. IT-giganten har fra før en rekke andre riks-, lokalaviser og mediehus på kundelisten, deriblant Polaris Media, Telenor Media, Media Connect, Gota Media, Vårt Land, Atex, Dagsavisen og Schibsted-gruppen.