Evry skal vise fram ekspertene

Varsler nye takter. IT og verdiene de skaper skal synliggjøres.

Evry skal vise fram ekspertene
FRAM I LYSET: Evry skal vise fram ekspertene sine. Det skal denne gjengen bidra til. Fra v.: Anne Vandbakk, Jørn Bremtun, Cato A. Mørk, Kristin Nordal og Janne Log. Bilde: Evry

Størrelsen til Evry med sine 10.000 ansatte, og det faktum at IT-selskapet leverer kritisk infrastruktur og tjenester så godt som alle møter i hverdagen, tilsier et stort samfunnsansvar.

Kanskje har verdiene de skaper druknet litt i oppslag om driftsavbrudd og nedetid i nettbanken, eller oppmerksomhet rundt kontrakter vunnet og tapt.

IT-giganten ønsker nå å åpne seg mer opp, og gjør noen konkrete grep. Målet er å bli flinkere til å synliggjøre hvor viktig IT er for det moderne Norge, og ikke minst deres bidrag på teknologiområdet som gjennomsyrer alt i samfunnet.

– IT blir en stadig viktigere driver for vekst og velferd i samfunnet. Det ønsker vi å synliggjøre. Det vil gå gå mer i retning av kommunikasjon og mindre ren markedsføring, sier konserndirektør for kommunikasjon Janne Log i Evry til digi.no.

Ekspertene skal fram i lyset

Fire nye kommunikatører er hyret inn. Det inkluderer erfarne folk som Jørn Bremtun, som i august forlater Telenor for å jobbe tett med konsernsjef Terje Mjøs. De øvrige omtaler vi lenger ned i saken.

– Dere synes kanskje fokuset på Evry har vært for ensidig og negativt vinklet?

– Det har vært for mye fokus på kontrakter og delvis på drift. IT har fått en helt annen posisjon enn for få år siden, og vi er en av Nordens største kunnskapsbedrifter. Vi gjør mye innenfor innvasjon og har mange eksperter vi ønsker å få fram, sier Log.

Hun avviser at initiativet er noe PR-fremstøt i kjølvannet av flere driftsavbrudd den siste tiden som særlig rammet bankkunder.

– Nei. For det første jobber vi med drift og kvalitet systematisk. Dette har vært en lang prosess. Det vi gjør er å strømlinje kompetansen vår. Kommunikasjonsteamet styrkes ikke i antall hoder, men vi endrer kompetanseprofil.

– På hvilke måter vil vi og samfunnet for øvrig merke dette?

– Jeg håper jo at om et års tid så kan dere navnet på noen av ekspertene våre og har lest flere innvoasjonshistorier.

Dette er for øvrig en mulighet digi.no har etterlyst i konkrete hendevendelser til Evry, så vi lover å komme tilbake med historiene når sjansen nå byr seg.

Erfarne folk

Foruten Jørn Bremtun fra Telenor blir Evrys eksisterende kommunikasjonsteam nå styrket med egne kommunikasjonsansvarlige for bransjevertikaler; Kristin Nordal for det regionale forretningsområdet – hun kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i solenergiselskapet Rec. Anne Vandbakk får kommunikasjonsansvar for forretningsområdet Industries, og har tidligere fartstid blant annet som IFS' kommunikasjonsdirektør.

I tillegg får Cato A. Mørk ansvaret for sosiale og digitale medier, der Evry nå også skal delta mer aktiv og bli mer synlige. Mørk har tidligere jobbet med kommunikasjon i det statlige eiendomsselskapet Entra.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.