KARRIERE

Evry sletter de ansattes overtidstimer

– Vanlig i bransjen, sier tillitsvalgte.

UKULTUR: Det er vanlig at ansatte i IT-bransjen ikke får overtidsbetalt, sier tillitsvalgte i IT-giganten.
UKULTUR: Det er vanlig at ansatte i IT-bransjen ikke får overtidsbetalt, sier tillitsvalgte i IT-giganten. Bilde: Evry
18. feb. 2014 - 07:33

Oslo (NTB): I Norges største IT-selskap har hver tiende ansatt en kontrakt der de ikke får overtidsbetalt. Ansatte mener det har utviklet seg et bransjeproblem, melder Aftenposten.

Hver tredje måned slettes overtid som overstiger 45 timer i Evry, som er Norges største IT-selskap. Tillitsvalgte i bedriften sier det er vanlig at ansatte i IT-bransjen ikke får overtidsbetalt, skriver Aftenposten.

– Dette er et bransjeproblem. Det har utviklet seg en ukultur der ansatte puttes inn i såkalte «særlige uavhengige» stillinger der de ikke har rett på overtidsbetalt og i tillegg kan unntas arbeidstidsreglene i Arbeidsmiljøloven, sier tillitsvalgt i Evry, Anne Kathrine Norvang, til avisen.

Ifølge Aftenposten har 12 prosent av norske arbeidstakere, om lag 320.000 personer, overtidsbetaling innbakt i lønnen. 14 prosent får ingenting når de jobber overtid.

Statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, Kristian Dahlberg Hauge (Frp), mener departementet følger utviklingen nøye i samarbeid med Arbeidstilsynet. Evry opplyser at de ikke har planer om å legge om sin ordning, som er forhandlet fram i en hovedavtale. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.