RESULTATERFINANS

Evry svekket av tidlig påske

Men håper Microsoft-avtale skal hjelpe driften.

Ingen grunn til begeistring: Evrys konsernsjef Terje Mjøs kunne presentere svake tall for første kvartal, men kan skylde på en tidlig påske. Nå er han helt avhengig av bedre marginer på drift i årene som kommer for å snu Evry-skuta.
Ingen grunn til begeistring: Evrys konsernsjef Terje Mjøs kunne presentere svake tall for første kvartal, men kan skylde på en tidlig påske. Nå er han helt avhengig av bedre marginer på drift i årene som kommer for å snu Evry-skuta. Bilde: Evry
8. mai 2013 - 08:41

Det norske IT-konsernet Evry la onsdag frem tall for første kvartal. Selskapet omsatte i kvartalet for 3,14 milliarder kroner, fra 3,33 milliarder samme periode året før. Det er særlig Evrys norske avdeling som bidrar til fallet i inntekter. I Norge forsvant mer enn 100 millioner kroner fra inntektene fra i fjor til i år.

Resultatene beveger seg i feil retning, selv om det er marginale utslag. Driftsresultatet er redusert fra 152 millioner kroner i første kvartal 2012 til 123 millioner kroner i årets første tre måneder. Resultat før skatt er redusert fra 111 millioner kroner til 80 millioner kroner.

Men det skal tillegges: I fjor hadde selskapet en positiv engangseffekt på 51 millioner kroner i regnskapet. Justert for dette, samt at det var færre arbeidsdager i årets første kvartal takket være en tidlig påske, er resultatet noe bedre.

Resultatrapporten finner du her.

Svakt på drift

Den store hodepinen til Evry har vært IT-operations, eller drift på godt norsk. Her har marginene vært syltynne og inntektene fallende. Etter at selskapet har endret på sine rapporteringsrutiner vil ikke resultatet til IT-Solutions fremkomme like tydelig som før, men etter litt graving i regnskapsrapporten ser vi at den negative trenden fortsetter.

Inntektene til denne avdelingen falt fra 1,45 milliarder kroner til 1,36 milliarder kroner. Driftsresultatet endte på 21 millioner kroner, ned fra 30 millioner kroner for ett år siden. Dette gir en margin på anemiske 1,5 prosent, en nedgang fra 2,1 prosent samme periode i fjor.

Det eneste av segmentene til Evry som leverer oppgang er det som tidligere het Solutions, som viser et positivt EBITA-resultat på 96 millioner kroner, fra 88 millioner kroner samme periode i fjor. Innen konsulentvirksomheten har det imidlertid vært nedgang, takket være negative effekter fra en tidlig påske. Dette har gitt færre arbeidstimer enn hva som var tilfellet i fjor.

Bygger Microsoft-grunnmur

For å snu den negative trenden til sin viktigste forretningsenhet, altså IT-drift, har Evry satt i gang et prosjekt de har kalt Future Proof. Dette er et program som dramatisk skal forenkle og industrialisere driftsmiljøet til Evry, og dermed få ned kostnadene og fete ut en stadig slankere margin.

Selskapet har ansatt veteranen Kjell-Erik Tenold fra Fujitsu Norge som en slags kaptein for dette prosjektet. I en pressemelding Evry har sendt ut samtidig med at selskapets resultater ble presentert ved Aker Brygge fremkommer det at Evry har inngått et teknologisk partnerskap med Microsoft i forbindelse med Future Proof. Evry skal nå bruke Microsofts plattform (Cloud OS) sammen med Windows Server 2012, Hyper-V og System Center 2012 som sin nye grunnmur.

Standardisering

– Med bruk av teknologien fra Microsoft skal Evry bygge standardiserte plattformer som kombinerer automatisering og fleksibilitet. Det står sentralt i byggingen av en konkurransedyktig driftsorganisasjon som leverer med høy grad av sikkerhet og tilfredsstiller markedet kvalitetskrav. Med Cloud OS får Evry en av markedets mest innovative og moderne plattformer, slik at vi kan tilby kundene nye løsninger og samtidig redusere våre driftskostnader. Dette gir økt konkurransekraft og en raskere overgang til nettskyen, sier Håvard Larsen, som leder Nordic Operations i Evry.

Ambisjonen er å bygge Norges beste og mest industrialiserte driftssenter noen sinne, skriver selskapet i pressemeldingen, som også slår fast at Microsofts plattform kommer i tillegg til allerede installert vBlock-løsning fra Cisco, VMware og EMC, som utgjør den andre hovedpilaren i selskapets nye driftskonsept.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.