Evry vant gasskunde

Statlig kontrakt til en kvart milliard.

Gassco har valgt å fortsette samarbeidet med Evry, som har vunnet en kontrakt til en verdi av 250 millioner kroner. Bildet er fra Gasscos anlegg på Kollsnes.
Gassco har valgt å fortsette samarbeidet med Evry, som har vunnet en kontrakt til en verdi av 250 millioner kroner. Bildet er fra Gasscos anlegg på Kollsnes. (Bilde: Øyvind Sætre/ Gassco)

Statlig kontrakt til en kvart milliard.

Evry melder at de har inngått to avtaler med statlige Gassco om levering av IT-tjenester knyttet til drift, vedlikehold og utvikling av applikasjonsporteføljen. Det melder selskapet i en melding.

Totalt har avtalene en verdi på en kvart milliard kroner fordelt på en avtaleperiode på tre år med opsjon på ytterligere to år.

Dermed forlenger Evry sin avtale med Gassco, som er operatør for transportsystemet for gass fra Norge til Europa. Faktisk har Evry vært leverandør siden Gassco ble etablert i 2001.

Evry har utviklet en rekke kritiske komponenter for Gassco, blant annet bookingsystem for transportkapasitet i rørsystemene samt vedlikehold og infrastrukturutvikling. Dette er applikasjoner som skal videreutvikles i den nye avtalen.

I tillegg til dette skal Evry også levere tjenester innen helpdesk , drift og overvåkning. Dette inkluderer 1. til 3. linje support, nettverk, fagapplikasjoner (systemdrift), rådgivingstjenester, IT-vaktordning/beredskap (24/7), SAP støtte og utvikling og utstyrsleveranser.

– Avtalen med Gassco er strategisk viktig for Evry og spesielt vår satsing i Haugesund og innen olje og gass industrien på Vestlandet. Avtalen viser at vi har en konkurransedyktig leveransemodell som vektlegger nærhet og lokal leveransekraft samme med spisskompetanse og slagkraft fra øvrige deler av Evry, sier selskapets konsernsjef, Terje Mjøs, i en kommentar.

Avtalen kommer godt med. Rett før jul fikk nemlig Evry beskjed om at de ikke ville vinne frem i konkurransen om en stor og meget viktig kontrakt med Posten Norge. Mer om det kan du lese her.

    Les også:

Til toppen