AVTALER & KONTRAKTER

Evry vant kirke-kontrakt

Skal drifte medlemsregisteret.

Knut Aasrud (t.v) i Evry og Direktør i Kirkerådet Jens-Petter Johnsen inngår driftsavtale.
Knut Aasrud (t.v) i Evry og Direktør i Kirkerådet Jens-Petter Johnsen inngår driftsavtale. Bilde: EVRY
25. juni 2013 - 08:06

Evry melder at de har inngått en avtale med den norske kirke om drift at deres medlemsregister. Avtalen løper i tre år, med opsjon på ytterligere ett år. Forventet verdi er på 7 millioner kroner.

Siden 2011 har Evry hatt en forvaltningsavtale knyttet til Kirkens medlemsregister, men avtalen utvides ved at den norske IT-giganten også skal levere skalerbare driftstjenester. Evry har vunnet kontrakten i konkurranse med blant annet Basefarm.

Evry skal drifte den norske kirkes registre, her representert med Røros Kirke. <i>Bilde: Ole Chr. Thomassen/Dagbladet/All Over Press</i>
Evry skal drifte den norske kirkes registre, her representert med Røros Kirke. Bilde: Ole Chr. Thomassen/Dagbladet/All Over Press

– Medlemsregisteret er en meget viktig komponent for at Den norske Kirke skal kunne utøve sitt arbeid på en proaktiv og effektiv måte. Et moderne og stabilt IT-system er sentralt og skal bidra til at vi realiserer våre planer. Gjennom avtaler med EVRY skal selskapet bistå i videre utvikling og drift av medlemsregistret, sier direktør Jens-Petter Johnsen i Kirkerådet i felles pressemelding.

Kirken bruker i dag en web-basert registerløsning som brukes av alle sentrale og lokale enheter. Totalt er det 1.500 enheter over hele landet. Systemet forvalter informasjon om Kirkens fire millioner medlemmer og tilhørige. Det inneholder også rådsmedlemskap, ansatte, brukere, organisasjonsenheter, krikelige handlinger og skattefrie gaver.

– Valg av menighetsråd og bispedømmeråd avholdes annethvert år og registerløsningen er også basis for denne prosessen. Registerløsningen bygger på informasjon fra sentrale statlige registre som Det Sentrale Folkeregisteret, Enhetsregisteret, AA-registeret og Matrikkelen. Dagens system ble opprettet og driftssatt i 2009. Etter dette er systemet videreutviklet og Kirken planlegger ytterligere videreutvikling innen en rekke områder også i tiden fremover, skriver partene i meldingen.

Evry skal levere en løsning med full redundans og vil bli levert fra to datahaller for å og en stabil og sikker tjeneste. Det vil bli brukt både fysiske og virtuelle servere. Dette gjør at leveransen kan skaleres etter behov. Kirken kjøper også dette som en tjeneste, noe som innebærer at de bare betaler for den lagrings- og backupmengde de til enhver tid bruker.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.