Abonner
AVTALER & KONTRAKTER

Evry vant viktig avtale

Sikret videre drift med stor finansaktør.

Terje Mjøs kan klokke inn enda en forlengelse med et norsk finansselskap. Denne uken signerte Evry avtale om drift i fem nye år med forsikringsselskapet Storebrand.
Terje Mjøs kan klokke inn enda en forlengelse med et norsk finansselskap. Denne uken signerte Evry avtale om drift i fem nye år med forsikringsselskapet Storebrand. Bilde: Evry

IT-konsernet Evry har denne høsten og vinteren hatt en rekke av sine viktigste kontrakter oppe til revurdering, noe som har gjort analytikere bekymret for den fremtidige inntjeningen.

Fredag kunne selskapet imidlertid melde at de har vunnet en avtale om å drifte forsikringsselskapet Storebrand for fem nye år. Avtalen løper ut 2018 og har en verdi på omtrent 325 millioner kroner pluss mulighet for opsjon på to nye år.

Leveransene omfatter Storebrands virksomhet både i Norge og Sverige og omfatter et bredt spekter IT-tjenester innenfor applikasjonsdrift, serverdrift, WAN, stormaskin og desktop-tjenester til om lag 2.000 ansatte. Det hele er basert på driftskonseptet «Future Proof» som Evry sjøsetter i disse dager.

Avtalen med Storebrand er viktig for den norske IT-giganten. Evry har i høst og vinter hatt en rekke av sine viktige avtaler til reforhandlinger, noe som har gjort analytikerne bekymret for den fremtidige inntjeningen til selskapet.

Gjensidige var den første som i desember bestemte seg for å fortsette med Evry mens Posten dumpet selskapet innen applikasjonsdrift og utvikling, men fortsatte med Evry innen infrastruktur og drift. DnB valgte å gå for indiske krefter når de skulle finne en applikasjons-partner, mens det fremdeles er åpent hvem som blir driftspartneren til den norske finansgiganten.

– Den nye avtalen med Storebrand dokumenterer at Evrys nye og moderne driftsplattform tilfredsstiller kravene fra et dynamisk og fremoverlent finanskonsern. Gjennom denne avtalen skal Evry levere sikker og stabil drift og understøtter de behov Storebrand har til raskt å tilpasse seg endringer i markedet, sier Evrys konsernsjef Terje Mjøs i en kommentar.

Etter det digi.no kjenner til var det ikke voldsom interesse for kontrakten med Storebrand i markedet. De baserer seg i stor grad på stormaskiner, og Evry var soleklar favoritt til å vinne kontrakten. Men for selskapet var det uansett en viktig seier.

– Avtalen med Evry gjør at Storebrand får en fremtidsrettet driftsplattform med vekt på sikkerhet og stor grad av selvbetjening. Dette gir Storebrand en effektiv og fleksibilitet infrastruktur og gjør oss godt rustet til å møte de behov som våre kunder og ansatte har til effektive IT-systemer, sier konserndirektør Heidi Skaaret i Storebrand i pressemeldingen fra IT-selskapet.

    Les også: