RESULTATERFINANS

Evry varsler nye kutt

Vurderer også nedleggelse i Danmark.

Evry har økt omsetningen en liten smule og lønnsomheten vokser. Samtidig sliter de tungt i Danmark, der butikken kan bli stengt. Det varsles nå om flere nye kutt.
Evry har økt omsetningen en liten smule og lønnsomheten vokser. Samtidig sliter de tungt i Danmark, der butikken kan bli stengt. Det varsles nå om flere nye kutt. Bilde: Marius Jørgenrud
31. okt. 2014 - 11:28

Saken blir oppdatert.

Evry melder om driftsinntekter på 2,89 milliarder kroner i regnskapet for tredje kvartal (pdf).

Det er knappe én prosent mer enn i fjor på samme tid.

Driftsresultatet (EBIT) øker fra 165 til 194 millioner kroner. Resultatet før skatt er opp 13,8 prosent, til 157 millioner kroner.

Konsernsjef Terje Mjøs sier seg fornøyd med økt topplinje og lønnsomhet.

– Vi ser effekter av de forbedringstiltakene selskapet har iverksatt. Vi opererer i en dynamisk bransje og evne til omstilling og markedstilpasning er viktig, uttaler Mjøs, som varsler at de derfor skal fortsette med forbedringstiltak for å styrke konkurransekraften.

Banktjenestene (Financial services) har økt omsetningen med 3,61 prosent til 889 millioner kroner i kvartalet.

Evry Norge, et segment som inkluderer alt fra rådgivning til utvikling og drift har omsetningen falt 1,92 prosent til 1.377 millioner kroner. I negativ retning trekker planlagt lavere aktivitet mot Posten innen applikasjonsforvaltning.

Flere må gå

Evry merker også økt konkurranse med press på konsulentenes timepriser, som har falt noe fra forrige kvartal. Faktureringsgraden har siden i fjor dessuten falt fra 63,4 til nå 61,3 prosent.

Utfordringer som i hovedsak knyttes til fallet i oljesektoren gjør at Evry nå skal kutte 40 årsverk, eller «kapasitetstilpasninger» som er ordet selskapet bruker om dette.

Nye 70 årsverk skal skrelles vekk i Sverige, også dette knyttet til utfordringer i markedet for konsulenttjenester.

Nedbemanningen de varsler nå kommer i tillegg til de tidligere kuttrundene som Evry for lengst har meldt. Reduksjonene etter tapet av deler av DNB-kontrakten fortsetter, og vil i inneværende kvartal berøre om lag 20 årsverk, oppgis det.

Mot nedleggelse i Danmark

Konsulentvirksomheten til Evry i Danmark er orientert rundt forretningssystemet SAP.

Dette har vært et tapssluk i flere år. Utsiktene har nå ytterligere forverret seg, heter det i regnskapet.

«I lys av dette er det igangsatt en vurdering av ulike alternativer».

Det eneste alternativet som bli nevnt konkret er «en mulig styrt avvikling» av Evry Danmark, noe som er beregnet å belaste konsernregnskapet med 20-30 millioner kroner i forventede engangseffekter i fjerde kvartal.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.