Evry varsler økt satsing på nettskyen. IBM-avtalen var bare starten

– Nå går vi inn i en ny fase, sier konsernsjef Björn Ivroth.

Björn Ivroth samler skykompetansen i en ny forretningsenhet. Evry-toppen røper at de skal rekruttere flere spesialister, men også at de har behov for flere internasjonale teknologipartnere. Arkivbilde.
Björn Ivroth samler skykompetansen i en ny forretningsenhet. Evry-toppen røper at de skal rekruttere flere spesialister, men også at de har behov for flere internasjonale teknologipartnere. Arkivbilde. Bilde: Espen Zachariassen
23. aug. 2016 - 13:15

Evry er i ferd med å etablere en ny forretningsenhet kalt Evry Cloud Services.

– Nå går vi inn i en fase hvor vi bygger nye Evry, sier konsernsjef Björn Ivroth til digi.no.

Avdelingen skal ledes av Tuomo Louhivuori, som er hentet inn fra konkurrenten Tieto. Finnen går inn i konsernledelsen og skal rapportere direkte til toppsjef Björn Ivroth.

– Dette er en offensiv satsing vi gjør for å styrke oss innen skytjenester. Mange av kundene våre ønsker å flytte løsningene sine over i skyen, sier konsernsjef Ivroth til digi.no.

Enheten starter med overføring av et femtitalls teknologer, som før reorganiseringen har jobbet med nettsky i andre deler av selskapet.

LES OGSÅ: Evry overlater "star wars" til de store teknologiselskapene

Første skritt

– Vi har i dag kompetanse som sitter ute i de ulike områdene våre innen cloud. Nå organiserer vi dette i en enhet. Det er første skritt. Parallelt holder vi på med å rekruttere ytterligere kompetanse som vi behøver. Vi skal vokse på dette området, forsikrer Ivroth.

Grunnlaget er lagt med det tette samarbeidet med IBM og deres leveranse av Softlayer-plattformen fra det nye datasenteret på Fet i Akershus, som lanseres offisielt neste måned.

BAKGRUNN: Evry og IBM inngår kontrakt til 8,5 milliarder kroner

Flere puslespillbrikker må på plass

– Med Softlayer-installasjonen sammen med IBM på Fet i Akershus har vi et fantastisk grunnlag. Det må vi komplettere med ytterligere partnerskap med andre store teknologileverandører og løsninger. Dette er et raskt voksende område og vi trenger å ligge i forkant. Har vi ikke rett teknologi er vi ikke det beste alternative for kundene våre.

Når det er sagt har Björn Ivroth et pragmatisk forhold til teknologi. For som han sier:

– Teknologien kommer og går, kundene består. Vi ønsker å hjelpe kundene med den beste teknologiske løsningen, for dem. Nå er det cloud som gjelder, men om fem år er det noe annet. Vi må hele tiden sørge for rett tilbud.

Konsernsjefen er heller ikke fremmed for å kjøpe opp selskaper for å understøtte vekstplanene.

– Behøver vi å kjøpe opp noe, så gjør vi det, sier Ivroth, som likevel ikke har konkrete oppkjøpskandidater i tankene akkurat nå.

– Skyen inngår i alle nye avtaler

Evry-toppen hevder at de opplever økt etterspørsel fra kundene om valg av skybaserte leveranser. Det gjelder nær sagt i alle industrivertikaler og markeder, både privat næringsliv og offentlig sektor.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

– Dette gjelder på bred front. Så er det visse bransjer som er mer konservative enn andre. I de nye avtalene vi vinner er det alltid en cloud-del eller en type hybridløsning. Dette vokser raskere enn tradisjonell infrastruktur, mener Ivroth.

Globalt nettverk

I fjor ble 640 ansatte overført til IBM som ledd i milliardavtalen med Evry.

Samarbeidet innebærer ifølge Ivroth en unik mulighet til både å forsikre at dataene er lagret på norsk jord, men også fleksibilitet til å skalere ut globalt, hvis kunden ønsker det.

Ifølge Evry-sjefen har IBM hittil etablert 47 såkalte «point of delivery» (POD) verden over. Dette er Softlayer-baserte datasentre som det skal være enkelt å ta i bruk hvis det er ønskelig.

Evrys egenutviklede løsninger for bank- og forsikringsbransjen kan også leveres på nevnte plattform.

– Softlayer tilhører et globalt nettverk. Det er dette som gjør at kundene får så god konkurransekraft. Det tar bare noen timer å deploye (rulle ut) en bankløsning i Singapore eller Brasil eller Belgia. Det er en utrolig spennende tid vi går inn i, men det er en kompleks verden og dette øker også kompleksiteten, sier Björn Ivroth.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.