Evry vinner storavtale i Sverige

Skal drifte Sveriges viktigste bank.

Evry vinner storavtale i Sverige
Bilde: Sveriges Riksbank

Evry melder tirsdag morgen at de har vunnet en kontrakt med Riksbanken, den svenske sentralbanken. Evry blir outsourcingsleverandør med et helhetlig ansvar for IT-driftsleveransen. Kontrakten løper over fem år med mulighet for to års forlengelse.

Avtalen har en verdi på 220 millioner svenske kroner de fem første årene. Den innebærer også at Evry overtar 22 av Riksbankens ansatte. Det er første gang Riksbanken outsourcer IT-driften.

– Den nye avtalen omfatter drift og support for hele Riksbankens operative virksomhet. Målet med avtalen er å gi Riksbanken ytterligere mulighet til å konsentrere seg om kjernevirksomheten samtidig som tilgangen på kompetanse sikres og servicenivået garanteres gjennom en tjenesteleveranse, melder Evry i en pressemelding.

Kontrakten er svært viktig for Evry. De er nemlig i en utfordrerposisjon i det svenske markedet. Dette er en posisjon som har passet selskapet godt, ettersom de har opplevd sterk vekst og flere prestisjefulle kontrakt-seiere.

I sommer kunne selskapet blant annet melde om en forlengelse med det svenske jernbane-selskapet SJ med en verdi på 300 millioner svenske kroner. De har også det svenske forsvaret på kundelisten.

Mens Evry i Norge opplever fall i omsetningen er bildet et annet i Sverige. I Norge falt omsetningen med tre prosent i tredje kvartal, målt mot samme tid i fjor. I Sverige steg omsetningen med 6 prosent i samme tidsrom.

– Vi ser frem til et langsiktig og utviklende samarbeid med Riksbanken. Med tanke på Riksbankens virksomhet og kravet til sikkerhet så vel som behovet for tilgang til et brukervennlig IT-miljø, ser vi dette som ytterligere et eksempel på at Evrys leveranser er konkurransedyktig, sier konsernsjef Terje Mjøs i pressemeldingen.

Avtalen med Riksbanken omfatter drift av cirka 140 applikasjoner fordelt på cirka 350 servere i to datasentraler. Evry skal også ha ansvaret for Service Desk samt cirka 550 klientarbeidsplasser. I avtalen inngår også kommunikasjonstjenester inkludert blant annet LAN, WLAN, brannmurer og lastbalansering, melder selskapet.

    Les også: