LEDERBYTTE

Evrys norgessjef slutter med øyeblikkelig virkning: – That's it egentlig

Et kjent navn rykker opp og blir ny konserndirektør for Evry Norge.

Illustrasjon.
Illustrasjon. Bilde: NTB Scanpix
5. juni 2018 - 10:15

Kolbjørn Haarr (57) overtok ledelsen av Evry Norge, landets største IT-selskap i januar 2016. Konserndirektør Haarr er nå ferdig i selskapet.

Også ved forrige korsvei valgte han en nokså brå exit. Han sluttet på dagen som norgessjef i Tieto før han gikk til konkurrenten.

– Jeg er stolt og takknemlig for å ha vært med på utviklingen av Evry de siste årene, og jeg ønsker selskapet det beste framover når jeg nå har valgt å slutte, sier Kolbjørn Haarr i en kunngjøring. <i>Bilde:  CF-Wesenberg</i>
– Jeg er stolt og takknemlig for å ha vært med på utviklingen av Evry de siste årene, og jeg ønsker selskapet det beste framover når jeg nå har valgt å slutte, sier Kolbjørn Haarr i en kunngjøring. Bilde:  CF-Wesenberg

– Jeg har valgt å slutte. Det er min egen personlige beslutning. Utover det som står i pressemeldingen har jeg ingen kommentar. That's it egentlig, men jeg ønsker selskapet lykke til videre, sier han til digi.no.

– Hva er planene dine videre nå?

– Akkurat nå skal jeg tenke meg litt om, sier en ordknapp Kolbjørn Haarr.

Per Kristian Hove er utpekt til hans etterfølger. Han tiltrer allerede i dag som ny leder for Evry Norge.

Hove var salgsdirektør i selskapet inntil han i fjor høst rykket opp i en nyopprettet stilling som konserndirektør for Evrys digitale tjenesteutvikling (Digital Platform Services) med ansvar for tre tusen ansatte. Bransjeveteranen har tidligere blant annet vært administrerende direktør i Oracle Norge og leder for HCL i Norge.

– Jeg er glad for at Per Kristian Hove har takket ja til å lede Evry i Norge. Hove har lang erfaring fra IT- og teknologiselskaper og har solid kompetanse innenfor digitalisering og endringsledelse. Han har jobbet tre år i Evry og kjenner selskapet godt fra sin tid som leder av leveranseenheten vår og som salgsdirektør i Norge, sier toppsjef Bjørn Ivroth i en pressemelding.

Per Hove er fra i dag ny leder for Evry Norge. <i>Bilde:  Evry</i>
Per Hove er fra i dag ny leder for Evry Norge. Bilde:  Evry

Videre heter det at Haarr har ledet selskapets norske virksomhet i en periode med store endringer. Ivroth gir ham gode skussmål og takker for «svært god innsats».

– Han har med sin bakgrunn og erfaring gitt et meget sterkt bidrag til å styrke Evry i Norge blant både kunder og samarbeidspartnere, uttaler Ivroth.

Etter opprykket til Hove er det en ledig stilling i forretningsenheten Digital Platform Services. Evry opplyser at det vil bli utnevnt en fungerende leder i løpet av kort tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.