KARRIERE

Evrys nye redningsmenn

Ansetter veteraner for å bli «future proof».

Kjell-Erik Tenold skal lede Evrys arbeid med å bli «future proof» og forsøket på å snu en ugrei utvikling innen IT-drift.
Kjell-Erik Tenold skal lede Evrys arbeid med å bli «future proof» og forsøket på å snu en ugrei utvikling innen IT-drift. Bilde: Marius Jørgenrud
29. apr. 2013 - 10:11

Norges største IT-selskap Evry ligger langt bak de høye målene, slik de presentert etter sammenslåingen mellom EDB og Ergogroup.

Svake resultater har vært fasiten så langt, noe som gjenspeiles i juling på børsen, der aksjekursen har rast nedover drøyt 33 prosent siste året. For fjerde kvartal 2012 ble regnskapet gjort opp med et underskudd på 48 millioner kroner, mot et overskudd på 105 millioner kroner året før. For året som helhet endte overskuddet før skatt på 300 millioner kroner, 54 millioner kroner mindre enn i 2011.*

Sliter på drift

En viktig årsak til nedturen ligger i driftsavdelingen IT-operations, der marginene har vært under stort press. På drift av IT-løsninger, infrastruktur og applikasjoner har ikke Evry tjent nok penger.

Prosjektet som skal løse denne utfordringen er døpt «Future Proof», hvor man blant annet skal konsolidere kraftig ned fra dagens 18 datasentre til to maskinparker.

LES OGSÅ: Slik skal Evry «reddes»

Ansetter veteran

For å lede dette viktige arbeidet har selskapet ansatt IT-veteranen Kjell-Erik Tenold, ifølge en pressemelding mandag morgen.

Tenold begynner formelt 1. mai (en offentlig fridag) og får med stillingtittelen Senior Vice President ansvar for «Future Proof»-satsingen. Fra før har han erfaring fra en rekke større omorganiseringer i blant annet Telenor og sist i Fujitsu Norge.

Han har tidligere også hatt en mengde andre lederstillinger i IT-bransjen, blant annet i Cisco Systems, Alcatel og Software Innovation.

Selv sier veteranen i en kommentar at Evry står foran en meget spennende modernisering, som han gleder seg til å ta tak i, sammen med de ansatte.

– Kjell-Erik Tenold har i mange år jobbet med krevende prosjekter i grensesnittet kunder, organisasjon og teknologi. Denne erfaringen er viktig når vi nå skal bygge Future Proof. I tillegg bringer han med seg internasjonal erfaring som er viktig i profesjonaliseringen av Evry, sier konsernsjef Terje Mjøs i en pressemelding.

Ytterligere to andre sjefer er også hentet inn til selskapet.

Harald Lome blir Vice President og leder av divisjonen Netverk & Datasenter.

Han er tidligere leder forretningsutvikling innen IBM Strategic Outsourcing, og beskrives som en kapasitet og bidrar med faglig styrke på Evrys nettverksområde. Lome har tidligere fartstid som leder av telekom-sektoren i Capgemini og flere års europeisk erfaring innen fagområdet telekom og datasenter.

Jan Gunnar Brandvold er nok en ny Vice President, som skal lede avdelingen kalt Mainframe, Communication & Sales innen nordisk virke. Brandvold har også en rekke lederstillinger fra IT-bransjen bak selv, deriblant i Digital, Compaq, IBM og nå sist som salgsdirektør i Accenture. Dette er erfaring Evry ser fram til å nyte godt av for å styrke leveranser og salg mot storkunder.

– Disse tre nyansettelsene viser at Evry tiltrekker seg dyktige ledere og fagpersoner, noe som er viktig for å realisere våre ambisjoner, sier konserndirektør Håvard Larsen i Nordic Operations i Evry i pressemeldingen.

* Vi kom i skade for å melde feil resultat for 2012. Den er nå rettet opp.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.