Ex-direktører skal hjelpe selskap på mobilt Internett

To tidligere Tele 2-direktører vil bidra med fødselshjelp til selskap som vil etablere seg innenfor mobilt Internett.

To tidligere Tele 2-direktører vil bidra med fødselshjelp til selskap som vil etablere seg innenfor mobilt Internett.

Bak selskapet står Haakon Klæbo og Stefan Pettersson, som begge har sin bakgrunn i Tele 2 Norge som henholdsvis markeds- og finansdirektør. Klæbo rakk også et par måneder som Internett-direktør i NetCom i vår før han sa takk for seg. Nå skal de to hjelpe andre selskap å realisere sine planer innenfor mobilt Internett. Inkubatorselskapet vil ikke levere teknologi, snarere kompetanse om hvordan bygge og drive et selskap.

Klæbo sier at selskapet fokuserer på å hjelpe entreprenører og selskap gjennom endringsfasen innenfor området mobilt Internett.

- Vi jobber for å etablere et nettverk i Europa med spisskompetanse innenfor området trådløst Internett. Nettverket skal være internasjonalt og fokusert, noe som vil komme entreprenørene til gode, sier Chief Visjonary Officer og daglig leder i Mobile Forza, Haakon Klæbo.

Selskapets internasjonale ekspansjon skal sørge for et nettverk som også andre selskap skal kunne gjøre nytte av i sin etableringsfase.

Selskapet ble etabert formelt 1. mai og siden da har selskapet fått seks ansatte og fire partnere, men det er foreløpig Klæbo og Petterson som representerer aksjekapitalen før neste aksjeutvidelse skjer. Det jobbes nå med å skaffe selskapet nye eiere og kompetanse. Det blir også en jobb selskapet vil kunne gjøre for sine egne kunder i etableringsfasen.

Hovedkontoret blir liggende i Oslo og avdelingskontorer skal i første omgang etableres i Stockholm, Paris og Sillicon Valley. Senere i høst kommer Helsinki, København, London og Munchen på dekningskartet.

- Vi har knapt sett starten av revolusjonen vi får gjennom fremveksten av mobilt Internett, sier Klæbo.

Til toppen