Ex-dotcommer i frisk vekst

Både listen over kunder og ansatte vokser nå raskt for norske Cyberwatcher. Blant annet har selskapets overvåkningsagent fått innpass hos Europas største programvarehus.

Både listen over kunder og ansatte vokser nå raskt for norske Cyberwatcher. Blant annet har selskapets overvåkningsagent fått innpass hos Europas største programvarehus.

Det lille norske programvareselskapet Cyberwatcher vokser nå raskt med sin overvåkningsagent. Selskapet var en av få aktører som ble startet under dotcom-årene, men klarte å snu seg i tide mot bedriftsmarkedet.

Selskapet selger en agent som kan overvåke nettsidene til en bedrifts konkurrenter, kunder, partnere og medier. Både ansatte og IT-sjefen kan definere stikkord. Nyheter og endringer dukker opp på den enkelte ansattes hjemmeside. Agenten kan også plukke opp endringer i grafer eller bilder.

Etter flere år med investeringer, begynner nå butikken virkelig å blomstre – til tross for dårlige tider. Regnskapene snudde i fjor høst. Tallene for 2002 ser derfor ikke så lystige ut med en omsetning på 3,8 millioner kroner og et resultat på minus 2,4 millioner.

- Det meste stammer fra første halvår, selskapet har hatt positivt cashflow det siste halve året, forteller Cyberwatcher-sjef Morten Rynning til digi.no. Vi har doblet antallet ansatte og er nå 11, og vi har gått fra 50 kunder i begynnelsen av 2002 til 150 bedrifter nå. Dette skyldes blant annet et gryende salg til Sverige.

I følge Rynning har Cyberwatcher gått forbi Observer og er nå størst på elektronisk mediaovervåkning i Norge.

En annen faktor som nå gir selskapet drahjelp er integrasjon mot SAPs økonomisystem. SAPs brukere arbeider gjennom en portal, en nettside skreddersydd til den enkelte bruker og deres behov. I denne nettsiden kan nå også varslinger og nyheter fra Cyberwatcher-systemet dukket opp.

Det er R5 (tidligere Ashton) som har sydd Cyberwatcher inn i SAP og første kunde er allerede på plass. Matkonsernet Rieber har kjøpt inn Cyberwatcher til bruk sammen med sitt SAP-system.

Cyberwatcher har et litt spesielt innpass hos SAP Norge – det norske kontoret bruker selv systemet.

Største eiere i Cyberwatcher er Four Season, SND, Startfondet og de to gründerne Morten Rynning og Harald Jellum.

Til toppen